Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 9 din 3047

Guvernul ar putea renunta la propunerea sefului Prognozei de a mari salariul minim pentru cei cu peste 15 ani vechime. Ramne valabila majorarea pentru cei cu studii superioare

06 12 2018, ora 09:34

Guvernul ar putea renunta la majorarea salariului minim brut lunar pentru romanii cu o vechime in munca de minimum 15 ani, urmand sa creasca doar salariul minim pentru persoanele incadrate pe functii cu studii superioare, cu o vechime de cel putin 1 an, acestea urmand sa urce la 2.350 de lei pe luna. Documentul ar putea fi adoptate in sedinta de vineri a Guvernului.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Financial review Prima pagina a presei straine: Executiv Huawei, arestat n Vancouver. UK publica emailuri private ale sefilor Facebook. Volkswagen trece pe austeritate. Goldman Sachs:Probabilitatea unei recesiuni creste. Va veni la un moment dat

06 12 2018, ora 06:36

Financial Times: CFO-ul Huawei, arestat in Vancouver Fost consultant McKinsey, favorit pentru postul de premier elen UK publica emailuri private ale sefilor Facebook, acuzand compania ca ar fi incheiat tranzactii secrete care permit accesul unor dezvoltatori la datele utilizatorilor Handelsblatt: Volkswagen trece la un program dur de austeritate L`Echo: "Europa este inca o piata ieftina, dar asta nu este suficient pentru a investi in ea" (Goldman Sachs) La Stampa: Salvini sfideaza Europa: "Stop misiunii Sophia daca nu se impun noi reguli pentru debarcarea migrantilor" Il Fatto Quotidiano: Khashoggi: Turcia a emis mandate de arestare pentru doi sauditi prieteni cu printul. Lectura placuta!

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Alibaba face un prim pas n Europa, prin Belgia, unde deschide un centru de comert electronic

05 12 2018, ora 17:44

Compania chineza Alibaba Group Holding Ltd a semnat un acord cu guvernul belgian pentru lansarea unui centru de comert electronic, care va include investitii in infrastructura logistica, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Comisia pentru prognoza: Guvernul ar putea acorda finantare pentru filme cu Gerard Butler, Keira Knightley, Steven Seagal sau Nicolas Cage

05 12 2018, ora 16:22

Guvernul ar putea finanta, printr-o schema de ajutor de stat, filme cu actori celebri, sustine Comisia Nationala de Strategie si Prognoza. Pana la data de 3 decembrie 2018, a fost depus un numar de 17 cereri de finantare in valoare totala de peste 110 milioane lei, din care 6 au fost aprobate, valoarea ajutorului de stat aprobat ridicandu-se la aproape 40 de milioane lei lei. Mai sunt si alte proiecte in analiza.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cartile electronice ar putea avea TVA de 5%

05 12 2018, ora 15:02

Federatia Editorilor Europeni (FEP) saluta adoptarea directivei UE pentru TVA-ul redus la publicatiile digitale si incurajeaza statele membre sa reduca la minimum impozitarea cartilor in orice format. In Romania, TVA pentru cartile tiparite este 5%, dar cartilor electronice li se aplica o cota de 19%.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Subventii lunare de 2.250 lei pentru angajatorii care ncadreaza n munca someri

05 12 2018, ora 12:32

Astfel, angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma in cuantum de 2.250 lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni, potrivit unui anunt facut miercuri de Biroul de presa AJOFM Ilfov.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Proiect de OUG: n 2019, sporurile si primele acordate pentru bugetari vor fi nghetate, iar angajarile pe posturile vancante vor fi suspendate

05 12 2018, ora 12:32

Sporurile, indemnizatiile si primele de care beneficiaza bugetarii se vor mentine in 2019 "cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018", se arata intr-un proiect de OUG care ar urma sa fie aprobat in curand de Guvern, potrivit Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Proiectul de act normativ prevede mai multe masuri pentru reducerea unor cheltuieli bugetare in 2019. O alta masura este suspendarea ocuparii prin concurs sau examen a posturilor vacante. Vezi ce mai cuprinde proiectul.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Romnia a avut a cincea crestere a vnzarilor cu amanuntul din Uniunea Europeana, n octombrie

05 12 2018, ora 12:32

Volumul comertului cu amanuntul in Uniunea Europeana a crescut cu 0,1% in luna octombrie 2018, comparativ cu luna anterioara, Romania consemnand a cincea crestere inregistrata de o tara membra a UE, de 1,3%, arata datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), citate de Agerpres. Comertul cu amanuntul in zona euro a consemnat un avans de 0,3% de la o luna la alta in timp ce in UE a crescut cu 0,1%, in conditiile in care vanzarile de combustibil au sporit cu 0,8% si cele de alimente, bauturi si tutun au crescut cu 0,5%.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cum se construieste un portofoliu de investitii performant: abordarea Core-Satellite

05 12 2018, ora 11:44

Ce este investitia tip “Core-Satellite”? Reprezinta o metoda de constructie a portofoliului, menita sa minimizeze volatilitatea pietei, creand simultan o oportunitate de a depasi benchmark-ul pietei bursiere. Obiectul este de a crea un...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Br - EXIT. La ce ar trebui sa fie atente companiile din Romnia?

05 12 2018, ora 09:56

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord va parasi Uniunea Europeana sambata, 30 martie, 2019, devenind o tara terta. Pe scurt, noua relatie presupune ca principiul liberei circulatii a bunurilor, persoanelor si serviciilor nu se va mai aplica in relatiile comerciale dintre UE si Regatul Unit. Ce inseamna asta pentru companii? Intarzieri, costuri suplimentare, presiune pe fluxul de numerar si necesitatea actualizarii sistemelor de gestiune.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 9 din 3047