Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 8 din 3626

LA MIJLOCUL SEDINTEI: Lichiditate de 3,93 milioane de euro pe BVB

02 04 2020, ora 14:30

Piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, in prima parte a sedintei de tranzactionare de astazi, o lichiditate de 18,97 milioane lei (3,93 milioane de euro).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Coronavirusul si moratoriile bancare din unele tari europene

02 04 2020, ora 11:35

In contextul crizei generate de raspandirea noului coronavirus, tarile europene au adoptat masuri urgente extraordinare pentru a face fata impactului economic si social al COVID-19. Articolul de fata prezinta, pe scurt, prevederile legislative din Spania, Franta, Italia si Portugalia privind sprijinul de lichiditate pentru intreprinderi si moratoriile referitoare la rambursarea creditelor bancare.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

"Imprumutatorii de ultima instanta" nu sunt toti la fel/ Lupta contra coronavirus si resursele publice

02 04 2020, ora 11:29

Batalia contra Covid19 a obligat la inchidere partiala a activitatii economice, manifestandu-se ce am numit "efectul shutdown"/lacatul pe usa. Implicatiile economice si sociale sunt vaste. Recesiunea economica este inevitabila, cresterea somajului este abrupta si pe front larg, deficite bugetare cresc puternic in Europa. De aceea, banci centrale si guverne au pus in joc programe de sustinere economica si sociala ce ating cote unele nemaiintalnite dupa al doilea razboi mondial. In SUA si Germania, asemenea programe depasesc pentru fiecare din aceste tari 10% din PIB. Si in alte tari programele sunt de mari proportii.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cehia vrea sa amane plata ratelor la credite cu pana la sase luni. Nu si in cazul creditelor a caror plata a fost intarziata cu peste 30 de zile

02 04 2020, ora 11:02

Guvernul ceh a aprobat o schema privind o amanare de pana la sase luni a platii ratelor la creditele ipotecare, de consum si ale companiilor, pentru a sprijini tara in timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmit DPA si Reuters, citate de Agerpres. Decizia este menita sa sprijine cetatenii si firmele afectate de epidemie, iar cei interesati pot opta pentru o amanare de trei sau sase luni, a explicat Ministerul ceh de Finante.
Schema nu acopera facilitatile de tip "descoperit de cont" (overdraft), datoria de pe cardul de credit, creditul de tip revolving si nici imprumuturile a caror plata a fost intarziata cu peste 30 de zile.
Cehia vrea sa amane plata ratelor la credite cu pana la sase luni

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Guvernul a suspendat transparenta decizionala. Concordia: Poate submina serios increderea dintre stat si cetateni

02 04 2020, ora 10:46

Confederatia Patronala Concordia atrage atentia asupra faptului ca suspendarea, de catre Guvernul Romaniei printr-o Ordonanta de Urgenta, a unora dintre normele legale referitoare la transparenta decizionala si dialogul social pe durata starii de urgenta poate submina serios increderea dintre stat si cetateni, indispensabila in aceasta perioada de criza, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Indicii BVB au deschis in crestere

02 04 2020, ora 10:33

Indicii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au deschis in apreciere sedinta de tranzactionare de astazi.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Obtinerea Certificatelor de Situatie de Urgenta- 14 intrebari si raspunsuri

02 04 2020, ora 10:10

Ministerul Economiei a raspuns la 14 intrebari legate de cazuri punctuale in privinta obtinerii certificatelor de situatie de urgenta. De exemplu, a raspuns daca pot beneficia de somaj tehnic beneficiarii programelor nationale sau cei care si-au deschis activitatea in perioada decembrie 2019 - februarie 2020 si nu pot justifica o scadere de 25% a veniturilor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Reincep taierile de salarii. Aproape 40% din angajatii din microintreprinderi si intreprinderi mici au suferit reduceri salariale (studiu)

02 04 2020, ora 09:52

Telefonul sefului a venit dupa-amiaza. "Cu regret te anunt ca incepand de la intai aprilie am fost nevoiti sa reducem salariile in firma cu 20% ca urmare a acestei crize. Iti vom trimite prin curier documentele pe care te rugam sa le semnezi", i s-a transmis lui Radu T., vanzator la un modest magazin alimentar din Dambovita. Dupa isteria de acum 2-3 saptamani, tot mai putini oameni ies din case iar cosul de cumparaturi este mai ieftin, spune Vasile Dragomir, proprietarul magazinului. In plus, lumea incepe sa cheltuiasca mult mai putin sau, cum spunem pe aici "trage de bani" cat mai mult. Dragomir nu este singurul proprietar care isi vede afacerea lovita de coronavirus. Circa 40% din angajatii firmelor de dimensiuni foarte mici sufera ca urmare a reducerii veniturilor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Circa un milion de britanici au solicitat sprijinul financiar al Statului in ultimele doua saptamani, de 10 ori mai multi decat intr-o perioada normala

02 04 2020, ora 08:20

Aproape un milion de persoane din Marea Britanie au solicitat sprijinul Statului (acel "universal credit"), de cand Boris Johnson a cerut oamenilor sa ramana acasa acum doua saptamani, ceea ce arata cresterea rapida a somajului provocata de coronavirus, scrie Financial Times. Circa un milion de britanici au solicitat sprijinul financiar al Statului in ultimele doua saptamani, de 10 ori mai multi decat intr-o perioada normala.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Financial report Riscurile psihologice ale izolarii in 5 intrebari si raspunsuri. Cetatenii din Italia si Spania incep sa protesteze impotriva piedicilor din viata de zi cu zi. Democratia in Ungaria este “imunocompromisa“

02 04 2020, ora 05:38

Financial Times: Blocajul impus de autoritati incepe sa afecteze tot mai mult oamenii. Cetatenii din Italia si Spania incep sa protesteze impotriva piedicilor dure din viata de zi cu zi The Washington Post: Coronavirusul omoara prima democratie. S-ar putea spune ca Ungaria era deja “imunocompromisa“ Les Echos: Coronavirus: riscurile psihologice ale izolarii in 5 intrebari si raspunsuri Stiri pe scurt.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 8 din 3626