Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 8 din 3473

[P] De 6 decembrie Fortech ii daruieste Clujului 7 defibrilatoare automate

06 12 2019, ora 16:41

La 16 ani de la infiintare, Fortech ii daruieste comunitatii clujene 7 defibrilatoare automate, care urmeaza sa fie achizitionate si amplasate in locurile publice. Initiativa face parte dintr-un parteneriat incheiat cu SMURD Cluj. 20% din suma necesara achizitionarii defibrilatoarelor a fost donata de angajatii si colaboratorii Fortech, intr-o campanie interna de strangere de fonduri.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Qualitance incepe luni un plasament privat de obligatiuni de maxim 2 mil. euro

06 12 2019, ora 08:11

Qualitance, o companie romaneasca de IT cu afaceri pe trei continente, va demara luni, 9 decembrie, un plasament privat de obligatiuni a carui valoare ar putea ajunge la cel mult 2 mil. euro, potrivit unor informatii din piata.

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Increderea investitorilor in economia romaneasca s-a deteriorat, la finalul acestui an. Motivul: Constientizarea starii grave a finantelor (raport)

06 12 2019, ora 15:10

Increderea investitorilor s-a deteriorat la finalul anului 2019, obligatiunile pe termen lung au fost vandute, iar leul a fost slabit, se arata intr-un raport al Erste Group. Potrivit acestuia, randamentele pe termen lung au crescut cu 20-30 puncte de baza in noiembrie, cu vanzari declansate de cresterea constientizarii, de catre investitori, asupra starii grave a finantelor publice.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

LA MIJLOCUL SEDINTEI: Lichiditate de 2,14 milioane de euro pe BVB

06 12 2019, ora 14:45

Piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, in prima parte a sedintei de tranzactionare de astazi, o lichiditate de 10,22 milioane lei (2,14 milioane de euro).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

ANAF cheama firmele la intalniri privind impozitului pe veniturile din investitii, TVA si altele

06 12 2019, ora 12:46

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) invita reprezentantii firmelor, in perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020, la seseiuni de asistenta pe teme ce decurg din constatari ale organelor de control din ANAF.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Trei recomandari pentru actualul ministru al Finantelor, privind evolutia deficitului bugetar pe ultimii 30 de ani

06 12 2019, ora 12:23

Romania va inregistra in acest an cel mai mare deficit bugetar din ultimii 9 ani, de 4,4% din PIB, pe metodologia cash. Deficitul bugetar inseamna ceea ce imprumuta statul peste ceea ce incaseaza ca sa sustina cheltuielile. Motivul il stim, l-am mai spus: in ultimii ani au crescut cheltuielile cu salariile bugetarilor si cu asistenta sociala, daca ne uitam pe executiile bugetare. Ceea ce a cantareste, de fapt, este volumul ridicat al administratiei- cu numar de personal mare si salarii crescute, mai ales in ultimii 3 ani. Avem 1,22 milioane de bugetari. Au fost zone unde exista nevoia de crestere mare, precum Sanatate si Educatie, dar in rest... au urcat prea mult, prea rapid. Iar sporul "pentru conditii vatamatoare" de 15% la salariu pentru functionarii publici nu-si prea gaseste logica.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

GRAFICE/UPDATE Casa Nationala de Pensii contrazice ASF: 450 de romani au facut cereri de retragere de la Pilonul II pana in septembrie 2019

06 12 2019, ora 12:11

Cei 397 de romani care ar fi renuntat in perioada iunie-octombrie 2019 la Pilonul II de pensii private, alegand ca viitoarele contributii sa se duca exclusiv la sistemul public de pensii, conform informatiilor ASF, reprezinta de fapt situatia cererilor de retragere pentru luna august 2019, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP). Intre timp, cele mai recente date, aferente lunii septembrie, arata ca numarul acestora a crescut la 450 de persoane, dar este la fel de nesemnificativ raportat la cei peste 7,3 milioane de participanti la Pilonul II de pensii. Vezi in articol explicatiile CNPP si situatia retragerilor de la fiecare fond de pensii private.
  • UPDATE ASF confirma ca datele pentru luna octombrie se refera la cei care au solicitat transferul contributiilor in urma cu doua luni. Practic, CNPP publica situatia la momentul inregistrarii solicitarii de sistare a contributiei la Pilonul II, in timp ce ASF publica lunar numarul celor pentru care s-au sistat efectiv contributiile in sistem.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Fondul Broadhurst a renuntat la dizolvarea Electroaparataj

06 12 2019, ora 11:00

Fondul de investitii Broadhurst, inregistrat in Cipru, a revenit asupra hotararii din vara privind dizolvarea voluntara a Electroaparataj Targoviste (ELJ), in conditiile in care, din momentul in care operatiunea a fost hotarata, nu a fost facuta catre actionari nicio repartitie din activul companiei, aferenta procedurii de dizolvare, se arata intr-un raport al Electroaparataj remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Doi din 5 romani de peste 55 de ani nu au folosit niciodata Internetul. Ponderea locuintelor cu acces la Internet e de 75,7%. Vezi in text cand incep copiii sa utilizeze netul si preferintele lor de consum online

06 12 2019, ora 10:40

In anul 2019, peste trei sferturi dintre gospodariile din Romania (75,7%) au acces la reteaua de internet de acasa, 61,8% dintre acestea fiind localizate in mediul urban, arata datele transmise vineri de Institutul National de Statistica. Locuitorii din zona Banatului folosesc cel mai frecvent Internetul, la polul opus situandu-se cei din zona Moldovei. In Bucuresti 6 din 7 gospodarii au acces la internet de acasa, in vreme ce in Moldova 3 locuinte din 10 sunt fara net. Cat priveste apetitul pentru Internet dupa grupele de varsta, vestea proasta e ca romanii din grupa de varsta 55-74 de ani sunt ultimii din UE la utilizarea Internetului. Vezi in text cand incep tinerii sa utilizeze netul si preferintele lor de consum online.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

IN ULTIMII APROAPE DOI ANI Crestere de 17% pentru actiunile Biofarm

06 12 2019, ora 01:00

* Alin Brendea, Prime Transaction: "Politica de dividend a companiei, mai degraba rezervata, nu a imprimat un trend ascendent mai pronuntat al pretului actiunii BIO" * Andreea Iordache, Tradeville: "Suntem de parere ca evolutia din iunie 2018 poate fi explicata, in principal, de distribuirea dividendelor si raportarea rezultatelor financiare" Actiunile Biofarm (BIO) au inregistrat, in ultimii aproape doi ani, o evolutie mai degraba modesta, cotatia titlurilor producatorului de medicamente cu sediul in Bucuresti marcand o crestere de 16,78%, de la inceputul anului trecut si pana in data de 4 decembrie 2019, sub cea a unor companii importante de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), precum cele din sectorul energetic, Romgaz (SNG) raportand o crestere de 21,4%, in timp ce cotatia Nuclearelectrica (SNN) aproape s-a dublat.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Pagina 8 din 3473