Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 7 din 3047

Ajutor de stat pentru cinci companii: Automobile Dacia primeste 115,8 milioane de lei

10 12 2018, ora 13:09

Ministerul Finantelor a semnat luni inca cinci acorduri de finantare in baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor majore, stabilita prin HG 807/2014. Printre beneficiari este Automobile Dacia, care primeste 115,8 milioane de lei. In total, in acest an, au fost semnate 14 acorduri de finantare, bugetul total alocat schemei de ajutor de stat fiind de 1,6 miliarde lei.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Jeff Bezos: Firmele mari supravietuiesc 30 de ani. Amazon va intra n faliment

10 12 2018, ora 12:12

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a vorbit in repetate randuri despre moartea inevitabila a companiei sale, iar conform convingerii lui, firmele mari tind sa traiasca doar pentru "decenii". Seful platformei de e-commerce a spus chiar ca spera ca va muri inainte de falimentul companiei pe care a crescut-o.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Jurnal londonez. La pas prin Londra fara cash

10 12 2018, ora 11:20

Iarna, Londra este imbracata in haine de sarbatoare. Acum, la inceputul lunii decembrie, ploua in continuare, iar temperatura este in jur de 10 grade Celsius, find mult mai cald decat in Romania. Chiar daca de la ora 4 dupa amiaza se face intuneric, orasul este luminat, doar se apropie Craciunul, nu? Inainte de a iesi din UE, am decis sa vedem Londra. Eu am mai vizitat orasul in trecut, pentru a realiza reportaje sau interviuri, dar acum a fost prima data in cuplu. La fel ca multe alte persoane, am ales varianta unui city break, de 3 zile, cu un hotel de trei stele si mic dejun inclus. Nimic fancy. Multi dintre noi, atunci cand plecam in strainatate, luam cash. Asa ca am cumparat 50 de lire. Nu am gasit mai mult la casele de schimb valutar.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Oltchim a finalizat vnzarea unor active catre Chimcomplex

10 12 2018, ora 11:02

Oltchim a anuntat luni actionarii ca a fost finalizat contractul de vanzare active incheiat cu Chimcomplex S.A. Borzesti, firma controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, prin incasarea integrala a pretului tranzactiei si prin transferul dreptului de proprietate. Valoarea tranzactiei este de 127 milioane de euro.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Daniel Daianu: Romnia n Ordinea Europeana: 1918-2018

10 12 2018, ora 09:45

Secolul XX este marcat de confruntarea intre democratie si regimuri totalitare; este marcat de doua razboaie cumplite, ce s-au purtat nu numai in Europa, scrie Daniel Daianu pe blogul Bancii Nationale. In ambele confruntari, SUA au fost factor decisiv in inclinarea balantei de partea pacii si democratiei. Principiile declaratiei wilsoniene (a Presedintelui SUA, Woodrow Wilson) au calauzit un mers al faptelor catre “neatarnare" pentru numeroase popoare, intre care si romanii care traiau in imperiul austro-ungar, in Transilvania. Unirea Transilvaniei cu Romania face parte din procesul de realizare a unitatii nationale.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cresterea consumului se vede n importuri. Acestea depasesc exporturile cu aproape 12 miliarde de euro

10 12 2018, ora 09:07

Exporturile romanesti pe primele 10 luni din 2018 au fost de 57,18 miliarde de euro, in vreme ce importurile au urcat la peste 69 de miliarde de euro, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica. De asemenea, datele INS mai confirma si ca viteza cu care cresc importurile (10.3%) o depaseste pe cea a exporturilor (9.2%). Ca urmare a acestor date, balanta comerciala a inregistrat un deficit de 11,84 miliarde euro, mai mare cu 1,6 miliarde euro decat cel inregistrat in primele 10 luni din anuyl trecut.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Corporate Report Scandalurile corporatiste care au zguduit Japonia; Amazon, n vizorul inspectorilor de concurenta germani; Toyota, acuzata ca sprijina tacit interzicerea masinilor diesel n Europa; Trump i linisteste momentan pe producatorii germani de automobile

10 12 2018, ora 05:13

Mistificarile financiare si operationale ale corporatiilor japoneze au fost pe masura marimii si renumelui lor Amazon isi vede amenintata suprematia pe piata europeana si de autoritatea anti-trust din Germania, care se declara aliata Comisiei Europene Toyota manipuleaza subtil in favoarea interzicerii motoarelor diesel in Europa prin intermediul societatii civile, dar nemtii s-au cam prins Presedintele Donald Trump este acomodant in intalnirile directe la o cafeluta si razboinic la televizor si pe Twitter

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

INTERVIU Prof. Vasile Ghetau: Vom intra, peste putine zile, n cel de-al 30-lea an de degradare a situatiei demografice. Graficul care ar trebui sa fie pe birourile demnitarilor Statului Romn

09 12 2018, ora 20:04

Romania este depopulata pe zi ce trece, incepem sa ne confruntam cu accentuarea crizei de forta de munca, iar perspectivele se contureaza a fi dramatice. HotNews.ro a discutat cu profesorul Vasile Ghetau, directorul Centrului de Cercetari Demografice al Academiei Romane si profesor asociat la Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti. Am discutat despre declinul si depopularea si mecanismele din spatele acestora, precum si despre caile care ar putea duce la schimbarea situatiei.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

BVB: Valoarea tranzactiilor pe piata reglementata scade cu 8,5% in aceasta saptamana

09 12 2018, ora 07:49

Valoarea tranzactiilor cu actiuni pe segmentul principal al pietei de capital a scazut cu 8,5% in aceasta saptamana, pana la 190,72 milioane de lei, comparativ cu saptamana precedenta in care tranzactiile s-au realizat in doar patru zile, conform...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Financial review Prima pagina a presei straine: Fiica fondatorului Huawei cere eliberarea pe cautiune. Franta, n fata unei noi smbete negre. ncepe era post-Merkel Efectul vestelor galbene

08 12 2018, ora 05:21

Financial Times: Fiica fondatorului Huawei, acuzata oficial de frauda. Avocatul cere eliberarea pe cautiune Incepe era post-Merkel Le Figaro: Franta, in fata unei noi sambete negre Le Nouvel Economiste: Efectul vestelor galbene: Copiii nostri vor plati probabil mai multe taxe din cauza lor. Lectura placuta!

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 7 din 3047