Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 7 din 3101

INS: n 2018, economia a crescut cu 4,1%, aproape la jumatate din ritmul de crestere din 2017

14 02 2019, ora 09:10

Produsul intern brut in trimestrul IV 2018 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,7% comparativ cu trimestrul III 2018, iar fata de acelasi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 4,1% pe seria bruta si de 4,0% pe seria ajustata sezonier, a anuntat joi Institutul National de Statistica. Evolutia de anul trecut confirma decelerarea la aproape jumatate fata de ritmul din 2017 si face greu plauzibila o revenire la cresterea pe care se bazeaza coalitia de guvernare- 5.5% pentru acest an, in conditiile in care principalii parteneri comerciali ai Romaniei trec printr-o perioada de incetinire a economiilor lor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Financial report Prima pagina a presei straine: Procurorul anticoruptie dat afara n Romnia e favorit la sefia noului parchet european Impactul devastator al Brexit Ghosn si schimba avocatul UE arata ca Uniunea Sovietica n 1991

14 02 2019, ora 07:47

Financial Times: Procurorul anticoruptie dat afara in Romania e favorit la sefia noului parchet european Prim-ministrul olandez avertizeaza cu privire la impactul "devastator" al Brexit Les Echos: Ghosn isi schimba avocatul si strategia de aparare The Guardian: UE arata ca Uniunea Sovietica in 1991 - in pragul colapsului (articol de George Soros) Sega: Kövesi vine, Tatarov pleaca, iar Borisov incotro? Lectura placuta!

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

CRISTIAN DUTESCU, AVOCAT: "ASF trebuie sa investigheze situatia creata la bursa, prin declaratiile guvernantilor"

14 02 2019, ora 00:32

* "Se presupune ca o oficialitate are cunostintele minime pentru a indeplini functia pe care o ocupa, dandu-si seama de impactul afirmatiilor sau deciziilor sale si in alte domenii decat cel direct vizat prin actiunile intreprinse", sustine domnul Dutescu * "In noua lege a emitentilor, orice fapta circumscrisa abuzului de piata este calificata drept infractiune", spune avocatul Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) trebuie sa investigheze din oficiu situatia creata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ca urmare a declaratiilor venite dinspre Guvern, pentru mentinerea increderii investitorilor din piata, este de parere avocatul Cristian Dutescu, care ne-a spus ca, deocamdata nu putem sti daca afirmatiile venite dinspre Executiv pot fi interpretate ca fiind abuz de piata.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

SORIN CIUTUREANU, OIL TERMINAL: "Decizii administrative insuficient analizate vor reduce cota de piata"

14 02 2019, ora 00:32

(Interviu cu Sorin Ciutureanu, director general Oil Terminal) * "Majorarea garantiei pana la echivalentul marfii tranzitate in intreg anul nu are nicio justificare, pentru ca bugetul de stat nu castiga nimic, Oil Terminal pierde, iar singurii avantajati sunt bancile si societatile de asigurare, clientii urmand sa suporte costurile" Reporter: Cum fundamenteaza ANAF suma de 866 milioane de lei ceruta drept garantie, in conditiile in care suma depaseste valoarea activelor societatii? Ce prevede mai exact ordinul ANAF si de ce?

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

IN EXERCITIUL FINANCIAR 2018 Oil Terminal - profit in scadere cu 94%

14 02 2019, ora 00:32

Oil Terminal (OIL) a obtinut un profit net de doar 0,31 milioane de lei, in 2018, in scadere cu 93,8% in comparatie cu cel de 4,9 milioane de lei, realizat in anul anterior, dar de trei ori mai mare fata de profitul estimat de companie, potrivit rezultatelor financiare preliminare ale societatii, publicate ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

BVB Salt de 2,14% pentru BET-NG

14 02 2019, ora 00:32

* Rulaj de 53,55 milioane de lei, peste media acestui an, de 52,5 milioane de lei Toti cei noua indici ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au incheiat sedinta de tranzactionare de la mijlocul saptamanii in teritoriul pozitiv, in contextul in care rulajul zilei bursiere de ieri a fost de 53,55 milioane de lei, peste media consemnata in acest an, de 52,5 milioane de lei.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

ROBERT BURLAN, RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT "Taxa pe active nu este suportabila pentru banci"

14 02 2019, ora 00:32

* "Cerintele de capital pentru administratorii de fonduri Pilon II, prevazute in Ordonata de Urgenta a Guvernului, sunt pur si simplu draconice" Taxa pe activele bancare in functie de indicele ROBOR, masura prevazuta in Ordonanta de Urgenta a Guvernului 114/2018, nu este suportabila pentru banci, din punct de vedere matematic, a declarat, ieri, Robert Burlan, Chief Investment Officer in cadrul Raiffeisen Asset Management, in cadrul unei conferinte organizata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Patru investitori sunt interesati de realizarea Clinicii Multifunctionale Dr. Calistrat Grozovici n parteneriat public-privat

13 02 2019, ora 20:50

Patru investitori au depus oferte pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat pentru realizarea Clinicii Multifunctionale "Dr. Calistrat Grozovici", se arata intr-un comunicat al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP).

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Document Dupa BCE, si Federatia Bancara Europeana avertizeaza Guvernului asupra derapajelor din OUG 114

13 02 2019, ora 20:50

"As dori sa va prezint profunda ingrijorare cu privire la riscurile majore pentru stabilitatea sectorului bancar din Romania generate de Ordonanta de Urgenta nr. 114/2018 privind introducerea unei taxe asupra activelor financiare ale bancilor si a altor trei legi tocmai trecute de Camera Deputatilor (subl. mea-DP) -privind limitarea ratei dobanzii, plafoanele privind rascumpararea creantelor cesionate si eliminarea caracterului executoriu al contractelor de imprumut-, caracterul lor discriminatoriu si efectele negative pe care acestea le pot provoca economiei romanesti", ii scrie premierului Dancila seful EBF, francezul Frederic Oudea.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Administratorii de fonduri, increzatori ca pot bate bancile in 2019: "Dobanzile la depozite ar putea chiar sa scada anul acesta"

13 02 2019, ora 21:39

Introducerea taxei pe activele bancare, prin Ordonanta 114, va determina cel mai probabil bancile sa reduca dobanzile la depozite pentru a pastra ecartul dintre acestea si dobanzile la credite, care cu greu mai pot fi modificate de institutiile...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Pagina 7 din 3101