Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 6 din 3626

VIDEO Prevederea care poate ajuta sustinerea sistemului medical in aceasta perioada/ La ce sa fie atente firmele in privinta amanarii ratelor la credite. Dan Manolescu explica anumite prevederi din masurile adoptate de Guvern de la debutul crizei

03 04 2020, ora 15:31

Inca sunt lucruri neintelese de multe firme din Romania, mai ales in ceea ce priveste prevederea sponsorizarii, lucru care ar putea ajuta sistemul medical. Daca societatea nu are profit in cursul anului curent si face o cheltuiala cu sponsorizarea, pe care nu poate sa o deduca integral din acea cota de 20% din impozit, ea poate fi reportata timp de 7 ani, spune Dan Manolescu, presedintele Camerei Consultantilor Fiscali, in cadrul unui interviu #deladistanta, pentru HotNews.ro. Acest lucru e in lege de 5 ani, dar e neinteles de multi. El a vorbit despre amanarea ratelor la credite, problemele in accesarea certificatului de situatii de urgenta de catre anumite firme pentru a beneficia de unele facilitati, cum trebuie sa fie bonificatiile si multe altele.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

LA MIJLOCUL SEDINTEI: Lichiditate de 2,86 milioane de euro pe BVB

03 04 2020, ora 14:36

Piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, in prima parte a sedintei de tranzactionare de astazi, o lichiditate de 13,82 milioane lei (2,86 milioane de euro).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Guvernul acceseaza 400 milioane de euro de la Banca Mondiala pentru combaterea pandemiei de Coronavirus

03 04 2020, ora 10:46

Guvernul Romaniei a accesat linia de asistenta financiara preaprobata in valoare de 400 milioane de euro acordata de Banca Mondiala pentru a contribui la prevenirea raspandirii pandemiei de COVID – 19 (Coronavirus) si la punerea in aplicare a unor masuri in acest scop, anunta oficialii Bancii Mondiale. "Aceasta finantare sprijina o serie de interventii menite sa duca la consolidarea serviciilor de interventie si a celor medicale, la minimizarea pierderilor pentru sectoarele public si privat, precum si la protejarea vietii cetatenilor si a calitatii traiului in general", se mai arata in comunicat.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Ce arata simularile matematice: din 8 aprilie am putea trece la peste 5000 de pacienti infectati. Pana la finele lunii aprilie vom trece de pragul de 1000 de decese. Varful va dura pana in 15 mai

03 04 2020, ora 10:32

Incepand cu aproximativ 8 aprilie am putea trece de 5000 de pacienti confirmati cu Covid19, iar in intervalul 25 aprilie - 30 aprilie (+/-5 zile) vom trece de 1000 de decese, arata datele unei simulari facute de antreprenorul Bogdan Micu. "Varful (cazuri in spital si carantina cu simptome grave) va incepe cam pe 7-9 aprilie si va dura pana in 15 mai. Dupa 15 mai vom scadea sub 5000 de oameni in spitale si carantina. Ziua cu cei mai mult oameni in spitale va fi aproximativ intre 17-25 aprilie", mai spune Micu.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Indicii BVB au deschis in apreciere

03 04 2020, ora 10:23

Indicii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au deschis in apreciere sedinta de tranzactionare de astazi.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

DIRECTORATUL SIF TRANSILVANIA: "Exista o tentativa de preluare ilegala a managementului societatii"

03 04 2020, ora 09:52

* "Unii dintre membrii ASF s-au transformat in consultanti ai gruparii infractionale conduse de Constantin Fratila"* "Supreveghetorul incalca in mod intentionat actul constitutiv al SIF Transilvania"* "Din a doua jumatate a lunii ianuarie, ASF tergiverseaza sistematic, fara nicio justificare legala, avizarea noului Directorat decis de Consiliul de Supraveghere"

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Ce a aprobat Guvernul: Normele de aplicare pentru amanarea platii ratelor/ Modificarea schemelor de garantare pentru IMM-uri/ Stimulentul pentru medici, discutat in prima lectura

03 04 2020, ora 09:17

Guvernul a aprobat in sedinta de joi normele metodologice de aplicare a OUG privind amanarea pana la noi luni a platii ratelor bancare. In aceeasi sedinta, au fost modificate prin OUG schemele de garantare pentru IMM-uri, pentru a le pune in acord cu cerintele Comisiei Europenem, fiind considerate ajutor de stat. Astfel, normele de aplicare pentru creditele IMM au fost citite in prima lectura si urmeaza sa fie adoptate in sedinta de luni. Vezi ce s-a mai aprobat.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Tudorel Andrei, presedintele INS: In aprilie, afacerile din economie s-ar putea contracta cu 40%. In martie, contractia a fost de circa 30%

03 04 2020, ora 09:11

Volumul activitatii economice, masurat prin prisma cifrei de afaceri rulate de companiile din Romania ar putea scadea in aceasta luna cu 40%, spune intr-o discutie cu HotNews.ro dl. Tudorel Andrei, presedintele Institutului National de Statistica, dupa compilarea rezultatelor unui sondaj ad-hoc facut printre peste 8.800 de manageri. INS incearca sa transmita date aproape in timp real pentru a ajuta decidentii de politici publice sa-si faca o idee despre evolutia economiei reale. Urmatoarele cifre vor despre contractia importurilor si exporturilor in timpul pandemiei, datele fiind in curs de prelucrare." Este obligatia noastra sa dam niste semnale, chiar daca statistica oficiala nu poate sa ofere a doua zi date cu privire la ce s-a intamplat saptamana trecuta. E vorba pana la urma de respectarea unor rigori, a unor regulamente", spune dl. Andrei.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

ASOCIATIA PENTRU PENSIILE ADMINISTRATE PRIVAT: "Nu se poate vorbi de and #171;pierderea and #187; propriu-zisa a banilor din Pilonul II, ci de o and #171;depreciere and #187; temporara"

03 04 2020

* "Activele administrate de fondurile Pilon II au inregistrat o scadere medie de 6,7%, in primele trei luni ale acestui an, ca urmare a crizei Covid-19" * "Viitorii pensionari nu sunt afectati de aceste scaderi conjuncturale" * "Situatia actuala este temporara, iar experienta arata mereu o recuperare a valorii activelor odata cu revenirea la normal a activitatii economice"Activele administrate de cele sapte fonduri de pensii private obligatorii (Pilon II) din tara noastra au avut o depreciere medie de 6,7%, in primele trei luni ale acestui an, ca urmare a scaderilor inregistrate de pietele financiare globale, in urma impactului asupra economiei a pandemiei de Covid-19, se arata intr-un comunicat al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) remis, ieri, Redactiei.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

BVB Sesiune pozitiva la bursa noastra

03 04 2020

* Prime Transaction: "Crestere de 8,58% a actiunii SNP, influentata de anuntul de reducere a productiei de petrol cu aproximativ zece milioane de barili pe zi"Toti indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au marcat cresteri in sedinta de ieri, aprecierile fiind situate intre 3,6% pentru BET-NG, ce reflecta evolutia sectorului energetic si a utilitatilor, care a incheiat sesiunea de tranzactionare la 592,01 puncte si 0,03% pentru indicele financiar BET-FI, care s-a apreciat la 38.204,37 de puncte.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Pagina 6 din 3626