Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 6 din 3047

Doi din cinci deponenti au n depozitul bancar sub 100 de lei, iar romnii de peste 61 de ani detin 40% din valoarea totala a depozitelor (raport)

11 12 2018, ora 08:37

Circa 4.5 milioane de romani (43% dintre deponenti) au in depozitele bancare mai putin de 100 de lei, iar aproape 80% dintre deponenti au sub 5.000 de lei in cont, se arata in Raportul de Stabilitate publicat luni de Banca Centrala. "La nivelul depozitelor bancare persista o serie de inegalitati, acestea sugerand si o apetenta mai scazuta a populatiei de a folosi serviciile bancare in favoarea utilizarii numerarului", mentioneaza Raportul. In plus, primii 5% din deponentii romani detin 71% din valoarea totala a depozitelor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Financial review Prima pagina a presei straine: Ghosn nu vrea sa fie judecat n Japonia. Spania are mai multi fumatori dect nainte de legile antifumat. Raspunsurile soc ale lui Macron. Populistii saracesc Italia

11 12 2018, ora 05:03

Financial Times: Procurorii din Tokyo au pus sub acuzare Nissan si pe Ghosn Regatul Unit poate renunta unilateral la Brexit Il Fatto Quotidiano: Liga-M5S, populistii saracesc Italia oamenilor cinstiti Les Echos: Raspunsurile soc ale lui Macron El Pais: Spania are mai multi fumatori decat avea inainte de legile impotriva fumatului The Guardian: Manifestul nostru pentru salvarea Europei de ea insasi (articol de Thomas Piketty) Le Monde: Rusia devine al doilea producator de arme din lume. Lectura placuta!

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Agroturismul se face cu investitii n online: Povestea unei afaceri de familie de pe o insula italiana

10 12 2018, ora 20:56

O afacere nascuta in urma cu 30 ani, care vrea sa promoveze traditiile si produsele locale ale Sardiniei, face astazi aproape un milion de euro pe an si este vizitata de peste 22.000 de turisti din toata lumea, pentru ca mostenitorii afacerii au inteles ca agroturismult se face si cu ajutorul online-ului.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

UBER se pregateste sa se tranzactioneze pe bursa (presa americana)

10 12 2018, ora 19:02

Startupul american de transport UBER se pregateste sa se listeze pe bursa, in SUA, din anul 2019, la 10 ani de la infiintare, au declarat surse apropiate tranzatiei pentru publicatia Wall Street Journal, zilele trecute.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

AOAR: Procedura de adoptare a bugetului pe 2019 n ultima decada a lunii decembrie reduce la zero dezbaterea publica

10 12 2018, ora 15:42

Executia bugetara aferenta perioadei de 10 luni din anul 2018 creeaza ingrijorare in mediul de afaceri, pe fondul cresterii cu circa 25% a cheltuielilor salariale aferente sectorului bugetar, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Voinea, BNR: Unul din patru romni apti de munca a plecat sa munceasca n strainatate

10 12 2018, ora 13:53

Demografia, disciplina scazuta de plata in economie si nivelul scazut al intermedierii financiare sunt principalele vulnerabilitati ale Romaniei, arata "Harta vulnerabilitatilor structurale ale Romaniei", prezentata luni si realizata de Banca Nationala a Romaniei (BNR), potrivit Mediafax. Aceste trei vulnerabilitati cu care ne vom mai intalni, cu siguranta, si in urmatoarele rapoarte sunt: problema demografica, disciplina scazuta de plata in economie si nivelul scazut al intermedierii financiare", a afirmat Liviu Voinea, membru al Consiliului de administratie si viceguvernator al BNR, luni, la prezentarea "Raportului asupra stabilitatii financiare".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cluj versus Bucuresti: Unde e mai bine sa traiesti si sa faci afaceri studiu

10 12 2018, ora 13:43

Bucurestiul este orasul cu cel mai mare numar de locuitori, cel mai important centru industrial si comercial din tara. Cluj-Napoca este insa pe locul 29 intr-un clasament care masoara calitatea vietii in 72 de orase din Europa, situandu-se cu 26 de locuri mai sus decat Bucurestiul, arata o analiza EY Romainia. Iata cateva date care compara cele doua orase.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Ce limitare a gradului de ndatorare? Aproape jumatate dintre romni intentioneaza sa contracteze un credit n urmatoarele sase luni (Sondaj GfK)

10 12 2018, ora 13:43

Circa 44% dintre romani intentioneaza sa contracteze un credit in urmatoarele sase luni – cei mai multi dintre tarile Europene sondate – si doar 8% sunt siguri ca nu vor apela la aceasta optiune de finantare, potrivit unui sondaj efectuat de catre GfK. Pe plan global, doar Mexicul devanseaza Romania, cu 48%, in timp ce, pe continent, 37% dintre polonezi, 24% dintre cehi, 16% dintre unguri, 14% dintre lituanieni si doar 11% dintre spanioli intentioneaza sa apeleze la creditare in urmatoarele sase luni.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Isarescu cere presei sa nu mai distorsioneze mesajele Bancii Nationale. Exista o mare diferenta ntre a spune ca exista riscul decelerarii economiei si a titra ca prognozam dezastrul!

10 12 2018, ora 13:39

"Intelegem dorinta media de a "traduce" lucrurile pe intelesul oamenilor, dar de aici si pana a distorsiona mesajele noastre e un mare pas, a spus luni Guvernatorul Isarescu, cu ocazia prezentarii Raportului de stabilitate. Nemultumirile lui se leaga de confuzia pe care unele canale media le fac intre riscuri si prognoze. "Cand vorbim de riscuri, ne referim la riscuri si atat. Riscurile nu sunt prognoze. Daca spunem ca economia are evolutie ciclica si stim ca ciclul are in medie 7 -10 ani si ca exista riscul unei decelerari sau recesiuni, nu inseamna ca am facut o prognoza", a mai spus Isarescu. Exista o mare diferenta intre a spune ca exista riscul decelerarii si ca BNR prognozeaza recesiunea. Sau dezastrul. Si pe burtiera mai apare si mesajul "Avertisment dur al Guvernatorului!".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Declaratia unica 2018: Precizari ANAF despre reducerile la impozit

10 12 2018, ora 13:39

Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu venituri din activitati independente si alte persoane fizice care platesc pana la un anumit termen obligatiile fiscale beneficiaza de reduceri la impozit, reaminteste, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), intr-un comuncat remis StartupCafe.ro.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 6 din 3047