Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 5 din 3626

Firmele afectate de criza coronavirusului pot solicita certificatele de situatii de urgenta. Site-ul este functional

05 04 2020, ora 22:36

Antreprenorii care au avut afacerile afectate dupa decretul presedintelui pot solicita de la Ministerul Economiei cunoscutul certificat de situatii de urgenta (CSU). Site-ul http://prevenire.gov.ro/ este acum functional. Acest certificat, Galben sau Albastru, este necesar pentru a accesa anumite facilitati, precum amanarea ratelor la credite (inca nu au fost publicate normele in Monitorul Oficial) sau a chiriilor si utilitatilor (facilitate introdusa prin OUG 29/2020).

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Valoarea tranzactiilor derulate in aceasta saptamana pe BVB a scazut la 181 milioane de lei

05 04 2020, ora 13:00

Valoarea tranzactiilor cu actiuni derulate, in aceasta saptamana, pe Bursa de la Bucuresti a scazut la 181,167 milioane de lei, o reducere de 32% de la 270,46 milioane de lei in saptamana precedenta.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Amanarea platii ratelor bancare in 9 intrebari si raspunsuri

05 04 2020, ora 07:42

Aceasta criza indusa de pandemia de coronavirus a afectat serios nu doar importante segmente din economie ci si importante segmente ale populatiei. Romania pierde circa un sfert de miliard de euro saptamanal ca urmare a acestei crize. Angajatii din turism, restaurante au ramas, temporar, primii fara serviciu, in vreme ce alte firme au trecut la taieri salariale, iar varful inca nu a fost atins. Multi romani s-au trezit cu veniturile amputate si se confrunta cu dificultati financiare. In aceste conditii, ei se intreaba pe buna dreptate cum sa iasa cu bine la mal. Guvernul, Banca Nationala (BNR) si bancile comerciale dau asigurari ca populatia si firmele vor avea tot sprijinul lor. Acestia le recomanda celor care au probleme financiare din cauza crizei sa solicite amanarea ratelor sa discute cu bancherul lor. Si s-o faca cat mai curand posibil.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Proiectul privind amanarea ratelor la banci si IFN-uri. Cele 14 lucruri pe care trebuie sa le retii

04 04 2020, ora 19:38

Bancile vor amana plata ratelor pentru toti clientii afectati de criza provocata de raspandirea COVID-19, in cazul populatiei fiind suficienta pentru aprobarea facilitatii o declaratie pe proprie raspundere ca au fost afectate veniturile fata de situatia anterioara declansarii situatiei de urgenta, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat.
Guvernul a aprobat in sedinta de joi normele de aplicare a prevederilor Ordonantei privind acordarea unor facilitati pentru creditele date de banci si IFN-uri, desi textul nu aparuse in Monitorul Oficial pana sambata la ora 20.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Linii de creditare pentru IMM-uri in contextul crizei coronavirusului. Schema, in Monitorul Oficial. VEZI ce contine

04 04 2020, ora 10:39

Guvernul a adoptat in ultima sedinta de Guvern din aceasta saptamana o schema de creditare pentru IMM-uri, in contextul crizei coronavirusului. Este vorba de acele credite cu dobanda subventionata pentru investitii si capital de lucru. Aceasta a fost publicata in Monitorul Oficial de sambata, dar mai e nevoie de normele de aplicare.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Detalii despre creditele cu dobanda subventionata pentru IMM-uri de la Finante. Ar putea beneficia 40.000 de firme

03 04 2020, ora 22:55

In urma cu circa 2 saptamani Guvernul a anuntat ca credite cu dobanda subventionata pentru IMM-uri prin OUG 29/2020, publicata ulterior in Monitorul Oficial. In sedinta de Guvern de joi au mai adoptat o Ordonanta care, potrivit reprezentantilor MFP, cuprinde schema de ajutor de stat convenita cu UE. Asteptam Monitorul Oficial pentru a vedea exact despre ce este vorba. Apoi urmeaza sa apara si normele de aplicare. Momentan avem doar comunicatul Ministerului de vineri seara, care "suna" asa:

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Coalitia populismului obliga sectorul energetic sa renunte timp trei luni la venituri, iar ca sa nu dea faliment, sa ia miliarde de lei de la stat

03 04 2020, ora 19:42

Trei parlamentari, Marcel Ciolacu, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu, au profitat de situatia dificila in care a intrat Romania din cauza coronavirusului pentru a castiga niste puncte electorale. Asa a aparut proiectul populist privind scutirea de la plata CAS si a facturilor la utilitati pe o perioada de trei luni. Cei trei parlamentari au gasit imediat aliati in toate celelalte partide, cu exceptia PNL, si asa a ajuns sa fie aprobat rapid si trimis spre promulgare. Cum va fi pus in aplicare a fost discutat mai putin, insa, cu siguranta, daca va ajunge in Monitorul Oficial asa ceva, vor avea de suferit putinele sectoare care mai pot ajuta la relansarea economiei, iar gaurile de la buget se vor adanci si mai tare.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Indicii BVB au inchis in teritoriu negative

03 04 2020, ora 19:09

Indicii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inchis in teritoriu negativ ultima sedinta de tranzactionare, lichiditatea totala fiind de 39,62 milioane de lei (8,21 milioane de euro).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Cele 3 sfaturi esentiale ale lui antreprenor cu experienta catre antreprenorii mai tineri pentru a trece mai usor prin criza

03 04 2020, ora 17:04

In criza trecuta, cea din 2008-2009, aveam vreo 15 firme. La momentul respectiv am facut o evaluare foarte clara a fiecareia, sa vedem care sunt sansele reale ale respectivelor companii. Sa vedem care dintre firme vor ajunge la mal, cum vor ajunge la mal si de cati bani si cate resurse financiare va fi nevoie pentru a le tine pe linia de plutire, a povestit Dragos Rosca, unul dintre cei mai cunoscuti investitori locali. Fiecare companie e de fapt o multitudine de proiecte, de idei. Fiecare companie are zone care functioneaza mai bine si zone care functioneaza mai prost, are produse care functioneaza mai bine si produse care functioneaza mai prost, are produse care fac bani si produse care pierd bani. Acum este un moment ca fiecare sa va uitati cu mare atentie si sa decideti cand e momentul sa tai capul unui produs care va consuma deja foarte multe resurse. Sau a unei activitati", spune Dragos Rosca.
Cele 3 sfaturi esentiale ale lui antreprenor patit pentru antreprenorii mai tineri pentru a trece cat mai usor prin criza

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Ministerul muncii: Circa un milion de persoane ar putea primi ajutorul pentru somajuli tehnic/ In trei zile au fost suspendate aproape 900 mii contracte

03 04 2020, ora 16:09

Ministerul Muncii are o estimare de un milion de persoane care ar putea fi beneficiare ale ajutorului pentru somajul tehnic, a declarat vineri Violeta Alexandru, ministrul muncii. Au inceput sa fie trimise deja cereri pentru obtinerea ajutorului. Catre agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala au fost trimise 22 mii cereri in trei zile, iar catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca peste 25.000 cereri pentru circa 240.000 salariati.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 5 din 3626