Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 4 din 3626

Bursele europene in crestere, luni dimineata. Indicele principal al Bursei de la Bucuresti afisa un plus de 1,7%

06 04 2020, ora 12:07

Principalele burse europene si-au revenit luni in contextul in care scaderea deceselor provocate de coronavirus in Franta si Italia a dat nastere la speranta ca masurile de carantina incep sa dea rezultate, transmite Reuters, citata de Agerpres. De asemene, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) afisa o crestere de peste 1,7%.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Portal unde clientii pot raporta daca bancile incalca OUG privind amanarea ratelor la credite

06 04 2020, ora 11:39

Ministrul de Finante, Florin Citu, a anuntat luni la RFI lansarea unui portal, unde clientii pot raporta daca bancile incalca OUG privind amanarea ratelor la credite. Ministrul face apel la solidaritate, in contextul coronavirusului, scrie Mediafax. Florin Citu anunta lansarea unui portal, unde clientii care intampina dificultati in relatia cu bancile pot face o sesizare: "Luni lansam la Ministerul Finantelor Publice un portal, unde cetatenii romani care intampina dificultati in relatia cu bancile pot sa ne scrie si vom verifica daca aceste norme sunt aplicate, asa cum le-am facut noi, de catre sistemul bancar".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

India foloseste tehnologia pentru a-i depista pe cei care incalca regulile izolarii

06 04 2020, ora 11:10

India a inceput sa foloseasca datele de pe telefonul mobil pentru a urmari si aduce in instanta persoanele care incalca ordinele de izolare la domiciliu, dupa ce multi cetateni nu au respectat restrictiile, scrie Financial Times. Zeci de mii de indieni suspectati de expunere la coronavirus ar fi trebuit sa stea in carantina la domiciliu, dar multi au renuntat, determinand autoritatile sa apeleze la tehnologie pentru a aplica restrictiile.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Studiu Ipsos: Un roman din doi este de parere ca presa a exagerat amploarea epidemiei de coronavirus. Opiniile romanilor cu privire la modul in care presa a acoperit criza Covid-19

06 04 2020, ora 10:48

La sfarsitul lunii martie, Ipsos Romania s-a alaturat initiativei de cercetare globala Ipsos, demarata la jumatatea lunii februarie in principalele tari atinse atunci de flagelul coronavirus. Studiul acopera subiecte mai putin abordate de alte cercetari similare, mai ales in ce priveste consecintele pe termen mediu si lung ale acestei crize. Astfel, doar 43% dintre romani sunt ingrijorati pentru ei insisi, comparativ cu ingrijorarea pe care o resimt fata de amploarea mondiala a crizei (86%) sau de gradul in care aceasta afecteaza Romania (78%). Un roman din doi (47%) este de parere ca presa a exagerat amploarea epidemiei de coronavirus, si tot atatia (46%) nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Indicii BVB au deschis in apreciere

06 04 2020, ora 10:29

Indicii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au deschis in apreciere sedinta de tranzactionare de astazi.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Criza coronavirus a prins familia Ionescu cu economiile la pamant. Ca pe foarte multi alti romani

06 04 2020, ora 09:36

Cand domnul Ionescu a intrat in somaj tehnic a inceput sa se uite aproape cu ura la smartfonul pe care a dat 1000 de euro anul trecut dar si la fotografiile din Maldive, unde a plecat 10 zile in concediu cu sotia si baiatul lor de 10 ani. "Daca as fi avut acum banii aceia, cu totul altfel si i-as fi dramuit", spune dl Ionescu, verificandu-si online cei 800 de lei pe care ii are depusi in cont la banca. Criza Covid-19 l-a prins pe dl. Ionescu asa cum te prind crizele in general: in cele mai nepotrivite momente. Cu economiile la pamant, el si-a adus aminte de interviul dat de actorul Gene Hackman in care povestea cum, aflat acasa la colegul lui Dustin Hoffman care ii ceruse sa-i imprumute niste bani, a vazut in apartamentul lui Hoffman trei borcane de sticla puse pe-o etajera, fiecare avand lipita o eticheta. Pe una scria "chirie", pe alta "energie electrica", iar pe cl de-al treilea- singurul borcan gol scria "mancare" .

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Financial report: Europa se pregateste pentru a relaxa izolarea impusa de coronavirus. UE, divizata in privinta facturii crizei Covid-19. O privire in urma din 2025

06 04 2020, ora 04:14

Financial Times: Europa se pregateste pentru a relaxa izolarea impusa de coronavirus. Tari ca Franta sau Spania cauta strategiile de iesire, incercand evitarea unui al doilea val de infectii. Les Echos: Europa, divizata in privinta facturii crizei Covid-19. UE incepe sa schiteze, marti, un plan de sprijin pentru tarile cele mai afectate. The New York Times: Covid-19: O privire in urma din 2025. Din care se vede cum coronavirusul a schimbat aproape totul. Stiri pe scurt.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Sunt taierile de salarii din sectorul public o solutie ?

06 04 2020

Zilele acestea au aparut declaratii cu privire la taierea salariilor din sectorul public, motivandu-se ca toata lumea trebuie sa suporte costul crizei economice pe care o traversam. Subiectul a fost tratat pasager, desi nu a scapat observatiei intrucat are o mare miza: priveste aproximativ 1,235 milioane angajati plus familiile lor.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

MARTIE FINANCIAR Pandemia de Covid - 19 a lovit din plin BVB

06 04 2020

* Caderi de 16,4% pentru BET si 13,45% pentru BET-FI * Prime Transaction: " Chiar daca dividendele propuse, in anumite situatii, sunt semnificative, perspectivele economice slabe au avut rolul principal in deprecierea cursurilor de tranzactionare" * Rulaj mediu zilnic de 74,6 milioane de lei, cu 62,5% peste cel din februarieValul de vanzari ce a maturat pietele internationale de actiuni in luna martie, declansat de perspectivele unei recesiuni globale majore, in urma inghetarii majoritatii activitatilor economice, ca strategie de lupta impotriva pandemiei de Covid-19, a cuprins si Bursa de Valori Bucuresti (BVB), toti indicii pietei noastre de capital incheind luna trecuta cu scaderi de doua cifre.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

BVB Indicii, in scadere, pe fondul unui rulaj de sub media anului

06 04 2020

Ultima sesiune de tranzactionare a saptamanii s-a incheiat cu deprecieri pe linie pentru toti indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scaderile fiind cuprinse intre 0,11% pentru BET-NG, ce reflecta evolutia sectorului energetic si a utilitatilor, ce a coborat la 591,35 puncte si 0,48% pentru indicele financiar BET-FI, ce a incheiat ziua de vineri la 38.020,73 puncte.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Pagina 4 din 3626