Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3502 din 3668

VIDEO Procesul de privatizare a CFR Marfa a esuat. Ramona Manescu: Contractul se desfiinteaza, privatizarea va fi reluata / Gruia Stoica: Vanzatorul nu a indeplinit conditiile

14 10 2013, ora 10:55

Privatizarea CFR Marfa a esuat, omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controleaza Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, anuntand la finalul discutiilor de la Ministerul Transporturilor ca "vanzatorul nu si-a indeplinit clauzele suspensive" din contract. Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a anuntat la randul sau, luni seara, desfiintarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni, fara preciza clar motivul acestui esec. Ministrul a oferit cateva explicatii mai degraba confuze, refuzand sa dea detalii la insistentele jurnalistilor. Manescu a sustinut ca GFR ar fi putut plati pentru actiunile CFR Marfa, ca ministerul a indeplinit toate conditiile pentru transferul de proprietate si ca procesul de privatizare va fi reluat. Ea a anuntat totodata ca se "analizeaza posibilitatea sau oportunitatea retinerii garantiei de catre stat".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cum arunca Gruia Stoica vina asupra autoritatilor statului in privinta unui posibil esec al privatizarii CFR Marfa

14 10 2013, ora 08:44

Gruia Stoica, proprietarul GFR, se va intalni dupa ora 15.00 cu membri ai comisiei de privatizare a CFR Marfa, pentru a lamuri daca au fost sau nu indeplinite obligatiile cuprinse in contractul de privatizare. Inainte de aceasta intalnire, Gruia Stoica a declarat intr-o interventie telefonica la Digi24, ca in cadrul procesului de privatizare "nu exista nicio conditie de plata, niciun termen de plata". De cateva zile, omul de afaceri incearca sa dea vina pe autoritatile statului care s-au ocupat de privatizare, invocand unele articole din Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa. Intr-adevar, exista un articol in aceasta hotarare de guvern care poate duce la interpretari, insa este mentionat clar faptul ca finalizarea vanzarii-cumpararii are loc intr-o perioada de 60 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Bursa ajunge vedeta in propria piata: fara sa faca nimic, Sobolevski impinge actiunile BVB la maximele anului

23 08 2013, ora 17:25

Investitorii s-au ingramadit sa cumpere actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce polonezul Ludwik Sobolewski a fost avizat de ASF pentru a prelua functia de CEO a operatorului de piata. Ieri, titlurile BVB au fost printre cele mai...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Nasdaq a fost blocata timp de 3 ore, din cauza unei erori tehnice

23 08 2013, ora 10:47

O eroare tehnica a condus la suspendarea tranzactiilor pe piata Nasdaq de la New York pentru aproape trei ore in timpul sedintei de joi, fiind afectate peste 2.100 de actiuni, printre care Apple sau Facebook, scrie Mediafax .

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

BVB deschide indecis

23 08 2013, ora 10:25

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de tranzactionare de astazi indecis.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Modificarea normelor metodologice pentru Codul fiscal: Acciza pentru tuica urca la 1000 euro/hl alcool pur

23 08 2013, ora 10:23

In Monitorul oficial de joi, 22 august 2013, a fost publicata hotararea Guvernului pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a  Codului fiscal, impuse de aparitia OG nr. 16/2013, prin care s-a redus  cota de TVA pentru paine, faina si alte produse de panificatie, dar s-au  si introdus accize nearmonizate pentru unele produse considerate de lux. E drept, sunt si cateva exceptii cand  nu se necesita autorizarea. Tuica este supusa unei accize marite in acest moment si se datoreaza de catre gospodaria individuala cand bauturile sunt destinate consumului propriu. Vezi in text toate modificarile legate de accize sau Consultati actul normativ aici!

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Isarescu, la inceperea lucrarilor la Muzeul Tezaurului, care va fi deschis la Manastirea Tismana

23 08 2013, ora 10:07

 Mugur Isarescu a vizitat, joi, pestera in care va fi amenajat de catre Banca Nationala a Romaniei un muzeu al tezaurului, guvernatorul BNR fiind insotit de Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, relateaza Mediafax. Isarescu si Mitropolitul Olteniei au turnat in mod simbolic o cupa de ciment la temelia viitoarei constructii care va gazdui muzeul, guvernatorul BNR vorbind cu aceasta ocazie despre "Operatiunea Tismana" din timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand 242 de tone de aur ar fi fost depozitate in pestera intr-o operatiune strict secreta.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Islanda se declara pregatita sa renunte definitiv la aderarea la UE

23 08 2013, ora 08:38

Islanda intentioneaza sa renunte definitiv la procesul de aderare la Uniunea Europeana, in conditiile in care Bruxelles-ul se pregateste sa-i impuna sanctiuni ca urmare a diferendului privind pescuitul, a anuntat joi Ministerul islandez de Externe, citat de AFP si preluat de Agerpres. Negocierile de aderare, incepute in anul 2009, au fost suspendate in luna ianuarie a anului in curs pentru a permite desfasurarea campaniei electorale pentru alegerile legislative. Dar, aceste alegeri au fost castigate de o coalitie de centru-dreapta care sustine ramanerea tarii in afara UE si negocierile nu au mai fost reluate.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

MAGAZIN Cinci oameni de stiinta iubiti, dar cam dusi cu capul. Cafeaua perfecta. Cand ochiul si creierul nu coopereaza. Chiar ne este necesara matematica? Harta fluctuatiilor gravitationale. Liliecii sentimentali TED Talks

23 08 2013, ora 05:14

Aveti un prieten invitat si vreti sa-l impresionati cu o cafea buna? Cafeaua perfecta nu e usor de facut, dar nici imposibil. Mai intai, proportia corecta: 17.42 de unitati de apa la 1 unitate de cafea. Dar nu la proportie se rezuma secretul unei cafele bune. Mai e vorba si despre in ce cutie o tii, la ce temperatura. Si cate altele..

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Actiunile revin pe plus dupa doua zile de pauza

23 08 2013, ora 00:30

Bursa a crescut usor, pentru prima data in ultimele trei zile, iar actiunile BVB au urcat cu peste 2% si au incheiat la cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, la o zi dupa ce ASF si-a dat avizul ca fostul sef al bursei de la Varsovia Ludwik...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3502 din 3668