Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3395 din 3398

Actiunile OMV Petrom au urcat cu 3%

03 04 2013

Bursa a avansat cu 0,68%, sustinuta in principal de evolutia actiunilor OMV Petrom, care au urcat cu aproape 3%, intr-o piata cu un rulaj redus si unde titlurile Aeroteh (AER) au urcat cu 9,7% dupa decizia AGA privind distribuirea de dividende in crestere cu 23%.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Guvernul stabileste intervalul de pret pentru oferta "Transgaz"

03 04 2013

Oferta statului de vanzare a 15% din "Transgaz" (simbol TGN) ar putea fi lansata, astazi, Guvernul programandu-si sa aprobe un interval de pret in cadrul caruia sa se realizeze subscrierile investitorilor.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

(P) KGHM sau locul unde cuprul si argintul sporesc in valoare

02 04 2013, ora 15:10

Perla pietei bursiere poloneze, KGHM Polska Miedz, se extinde in Kazahstan in cautarea de noi depozite, dupa ce anul trecut a produs cantitati record de cupru si argint. Cele doua metale sunt la mare cautare pe piata marfurilor.

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Napoleon Pop, BNR: Nu avem promisiunea niciunei banci-mame ca vor continua liniile de credit in Romania. Banii disponibili sunt doar cei ai firmelor si populatiei

02 04 2013, ora 15:10

"Capitalul financiar disponibil la ora actuala este doar cel al firmelor si al economiilor populatiei (…). De acum incolo nu avem promisiune de la nicio banca mama- care ocupa 90% din capitalizarea bancilor din Romania-  ca vor continua cu aceste linii de credit, a declarat marti Napoleon Pop, membru in CA al Bancii Nationale la un seminar organizat pe tema industrializarii in Romania. Chiar daca Pop a precizat ca nu vorbeste in numele BNR, pozitiile sale sunt asociate cu pozitia Bancii Nationale.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Actiunile Aeroteh au urcat cu peste 13% in prima parte a zilei, intr-o piata cu rulaj foarte redus

02 04 2013, ora 15:10

Bursa a scazut cu 0,15% in prima parte a sedintei, intr-o piata cu un rulaj de doar 3,3 milioane lei si unde actiunile Aeroteh (AER) au urcat cu peste 13%, sustinute de decizia AGA privind distribuirea de dividende in crestere cu 23%.

Sursa: ZF.RO

Citeste mai departe...

Vosganian: Avem un colectiv care lucreaza pentru dezvoltarea tehnologiei imprimantelor 3D. Tehnologiile 3D vor da o grea lovitura economiei chineze

02 04 2013, ora 13:07

"Exista un mare potential pe industriile de varf. De pilda noi acum avem un colectiv care lucreaza pentru dezvoltarea tehnologiei imprimantelor 3D. Dupa opinia noastra, tehnologiile 3D vor da o grea lovitura economiei chineza  si vor fi in avangarda  evolutiei economiei mondiale. Romania este foarte performanta in tehnologia laserului- este printre tarile de varf", a declarat ministrul Economiei Varujan Vosganian in cadrul unei conferinte avand ca tema industrializarea Romaniei.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Iancu, OTP: Trebuie sa spunem adio administrarii pasive a SIF-urilor

02 04 2013, ora 11:40

SIF Moldova (SIF2) trebuie sa devina prima societate de investitii financiare de pe Bursa care sa adopte o politica intr-adevar activa de administrare a portofoliului, spune Catalin Iancu, presedintele OTP Asset Management. Acesta mentioneaza ca SIF2...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Analiza Prin pastrarea a 1000 de locuri de munca, statul economiseste peste 2 milioane de euro

02 04 2013, ora 10:48

Prin pastrarea a 1000 de locuri de munca, statul economiseste peste 2 milioane de euro, arata o analiza efectuata de specialistii Casei de Insolventa Transilvania (CITR). "Prin efectul de multiplicare, salvarea unei companii cu 1000 de locuri de munca are un impact puternic asupra economiei locale, judetene sau nationale. Prin efectul de multiplicare, in unele industrii un loc de munca direct asigura alte patru locuri de munca indirecte in randul furnizorilor sau clientilor", se arata intr-o analiza remisa HotNews.ro de reprezentantii CITR.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

INS: Preturile produselor energetice au dus la cresterea cu 0,3% a preturilor productiei industriale

02 04 2013, ora 10:03

In februarie 2013, comparativ cu ianuarie 2013, preturile productiei industriale din Romania au crescut cu 0,3%. Pe piata interna, cat si pe piata externa, preturile productiei industriale au crescut cu 0,3%. Evolutia preturilor productiei industriale a fost influentata de cresterea preturilor pe piata interna cat si pe piata externa, transmit marti oficialii Institutului National de Statistica. Indicele preturilor productiei industriale (IPPI) masoara evolutia preturilor la marfurile vandute de catre majoritatea producatorilor majori din Romania, preturile fiind masurate la poarta fabricii. Prin urmare acestea nu se refera la ceea ce plateste consumatorul final, ci la ceea ce incaseaza producatorul, excluzand desigur impactul taxelor indirecte si al cheltuielilor cu transportul.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Rata somajului BIM, in crestere cu 0,1 puncte procentuale in februarie. Nivelul ei: 6,7%

02 04 2013, ora 10:02

In luna februarie  2013, rata somajului in forma ajustata sezonier  a fost estimata la 6,7%, aflandu-se in crestere cu 0,1 puncte procentuale fata de luna anterioara si in scadere cu 0,6 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna februarie 2012, potrivit calculelor Institutului National de Statistica. Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna februarie din anul curent este de 674000 persoane, in crestere fata de luna precedenta (660.000) si in scadere fata de aceeasi luna din anul precedent (722.000). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,3% pentru luna februarie 2013 (5,7% in cazul barbatilor si 4,8% in cel al femeilor), mai arata INS.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3395 din 3398