Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3278 din 3398

Victor Ponta: Ma ingrijoreaza situatia de la Tarom, insa in baza Ordonantei 109/2011 nu prea am atributii

24 07 2013, ora 11:09

Premierul Victor Ponta sustine ca este ingrijorat de situatia de la TAROM cauzata de un conflict intre Consiliul de supraveghere si managerul privat. Insa, in ciuda ingrijorarilor, nu poate interveni din cauza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. "Ma ingrijoreaza situatia de la Tarom. Nu cred ca la Tarom lucrurile pot merge in directia buna avand un conflict intre Consiliul de supraveghere si managerul privat. In baza Ordonantei 109 din 2011 nu prea am atributii, adica n-am voie legal. S-a intamplat o data cand domnul fost ministru, domnul Fenechiu, a respins planul de reorganizare la CFR-Infrastructura, daca nu ma insel, si aceea era prevederea legala prin care directorul si consiliul au fost demisi", a spus Ponta.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cum reactioneaza Victor Ponta in cazul neregulilor constatate la Portul Constanta: Ar putea cere sa fie schimbate din functie alte persoane, nu cele care au semnat contractele paguboase

24 07 2013, ora 11:09

Premierul Victor Ponta a afirmat ca va semna, in calitate de ministru interimar al Transporturilor, o sesizare catre DNA, "daca sunt constatari de incalcare a legii penale" in cazul abuzurilor depistate de Corpul de Control al Ministerului de resort la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta (CNAPMC). Intrebat daca va solicita si schimbarea conducerii, premierul a raspuns ca "daca exista nereguli grave si am prevederea legala necesara, o sa schimb Consiliul de supraveghere". Insa, Corpul de Control ii considera responsabili pentru semnarea pe 1 februarie 2013 a doua contracte paguboase pentru stat pe directori, nu pe membrii Consiliului (n.red. de Administratie, nu de Supraveghere cum a spus premierul). Precizam ca persoanele acuzate de Ministerul Transporturilor sunt cunoscute ca fiind apropiate de primarul Radu Mazare.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

VIDEO Victor Ponta: Am aprobat Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa si o vom transmite CSAT. Daca nu este convocat CSAT, pica privatizarea

24 07 2013, ora 11:09

Hotararea de Guvern privind aprobarea contractului de privatizare a CFR Marfa a fost aprobata si urmeaza sa fie trimisa Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT) pentru un aviz, a anuntat premierul Victor Ponta, dupa sedinta de Guvern. Intrebat ce se intampla daca nu este convocat CSAT, Ponta a spus ca "se anuleaza privatizarea". "Pana pe 23 septembrie trebuie sa semnam sau nu contractul. Daca este din vina noastra, nu se intampla nimic. Pur si simplu se anuleaza licitatia", a explicat Ponta. Potrivit acestuia, presedintele poate convoca CSAT in 60 de zile. Premierul a precizat ca semnarea contractului de privatizare va avea loc doar dupa sedinta CSAT, probabil in luna septembrie. Intrebat care este motivul pentru care a fost trimis actul normativ in CSAT, in conditiile in care Consiliul a avizat deja strategia de privatizare a CFR Marfa, Ponta a raspuns ca este "o companie strategica".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Diferenta de 1.000 de lei intre castigul salarial mediu brut inregistrat in Sibiu si cel din Harghita

24 07 2013, ora 11:09

Locuitorii din Sibiu castiga cel mai bine in Regiunea Centru, cu un castig salarial mediu brut de 2.540 de lei. La polul opus se afla locuitorii din Harghita, unde castigul salarial mediu brut a fost, in luna mai, de 1.519 lei, potrivit unui raport al Directiei Regionale de Statistica (DRS) Alba transmis Agerpres.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Victor Ponta: Nu dam afara zeci de mii de oameni. Daca vor pleca pana la finalul anului 2.800 oameni din aparatul central, cred ca e un lucru bun

24 07 2013, ora 11:09

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca nu vor fi disponibilizati zeci de mii de bugetari, ci doar 2.800 de oameni din zona administratiei centrale. "Nu dam afara zeci de mii de oameni. Desfiintam cele 60.000 de posturi vacante, care insemnau in general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici macar de posturile vacante din sanatate si educatie, asa cum am spus, insa in acest fel trecem la regula unu la unu. Daca vor pleca pana la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred ca e un lucru bun sau cel putin pentru un politician de dreapta e un lucru bun", a spus Ponta. Acesta a mai afirmat ca el crede ca ministrul Varujan Vosganian este fericit "ca avem un aparat central mai suplu". Vezi un schimb de replici intre Ponta si Vosganian.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Isarescu, despre prioritatile Romaniei: Obiectivul principal este o crestere economica care creeaza locuri de munca

24 07 2013, ora 13:58

 "Cred ca obiectivul principal al Romaniei pentru perioada urmatoare este o crestere economica moderata, echilibrata, sustenabila, o crestere economica care creeaza locuri de munca. (...) Fata de trecut, cuvantul sustenabilitate este esential, ne trebuie o crestere economica pe o perioada cat mai indelungata, o echilibrare a resurselor si politicilor. Daca acceleram cresterea economica in perioadele pre-electorale nu facem decat sa grabim declinul in perioadele post-electorale", a afirmat guvernatorul la dezbaterea "Mugur Isarescu si invitatii sai" organizata la BNR pe tema perspectivei economiei romanesti.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Isarescu: Colegii mei bancherii- unii chiar in aceasta sala- accepta ca garantii de la vinaria mea doar cisternele. Nu si vinul imbuteliat care cica dispare. I-am si intrebat: credeti ca fug cu vinul?

24 07 2013, ora 13:50

Colegii mei bancherii- unii se afla chiar in aceasta sala, accepta ca garantii de la vinaria mea doar cisternele de vin. Nu si vinul imbuteliat care cica dispare. Pai cisternele alea sunt cele mai lipsite de valoare active ale firmei. Nu iau in garantie pamantul, nu iau alte active. E si o chestiune de incredere poate.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

ING: Am putea asista la noi episoade de intarire a leului in aceasta saptamana

24 07 2013, ora 11:03

Ne asteptam ca leul sa atinga pragul de 4,40/EUR in aceasta saptamana si acest lucru s-a intamplat marti, in apropiere de finalul sedintei, fara insa ca moneda locala sa depaseasca nivelul respectiv, se arata intr-o nota trimisa miercuri clientilor ING."Intrucat monedele regionale s-au indreptat in directia opusa, credem ca acest avans al leului este determinat de evolutia instrumentelor datoriei publice, si tinand cont de posibilul impuls din partea conditiilor favorabile de lichiditate, am putea asista la noi episoade de intarire a leului in aceasta saptamana", mai mentioneaza documentul citat.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

BVB deschide indecis

24 07 2013, ora 10:27

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis indecis sedinta de tranzactionare de astazi.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

VIDEO Mugur Isarescu:Trebuie sa punem accentul pe resursele interne. NU doar pe cele naturale, ci si pe cele umane/ Mai avem nevoie de o solutie la problema cresterii numarului de contribuabili

24 07 2013, ora 08:44

"Tranzitia in sensul crearii economiei de piata s-a terminat dar o alta tranzactie s-a nascut in fata noastra. Parafrazand un eveniment important legat de nasterea unui bebelus, tranzitia s-a incheiat, traiasca tranzitia " a declarat miercuri guvernatorul BNR, gazda evenimentului "Mugur Isarescu si invitatii sai", organizat de BNR si Finmedia.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3278 din 3398