Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3254 din 3338

VIDEO UPDATE Leul a fost cotat vineri de BNR la 4,55/euro. ING: Credem ca sansele unei interventii a BNR au crescut considerabil

07 06 2013, ora 16:30

Leul a fost cotat vineri de BNR la 4,55/euro, maxim istoric al ultimelor 8 luni. Un  nivel similar a mai fost atins in 26 octombrie 2012. "Discursul Presedintelui Fed, de acum doua saptamani si jumatate a lasat pietele sa creada intr-o normalizare mai rapida a ratelor dobanzilor, ceea ce a condus la cresterea randamentelor obligatiunilor americane si la iesirea de pe obligatiunile romanesti. ING considera ca datele asteptate vineri din SUA ar putea corecta evolutiile recente ale monedei nationale. Dincolo de evolutiile de astazi, leul pare vulnerabil la orice escaladare potentiala a tensiunii in pietele globale", se arata intr-o nota remisa vineri de ING, dupa anuntul privind cotatia BNR a leului. 

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

SSIF Broker: Am asistat la o crestere a curbei randamentelor, dar si la inversarea acesteia pe termen scurt, ceea ce exprima probabilitatea in crestere a unei decelerari in a doua jumatate a anului

07 06 2013, ora 16:30

Ministerul de Finante s-a imprumutat cu 541,9 mil. RON, printr-o emisiune de titluri de stat cu scadenta la 3 ani, la un cost mediu de 4,96%, in crestere de la 4,44%. Bancile au subscris 846,9 mil. RON, iar valoarea indicativa a ofertei s-a situat la 700 mil. RON. Costurile de finantare a statului au crescut in ultima perioada, dupa ce au atins niveluri minime record la jumatatea lunii mai, se arata intr-o analiza a SSIF Broker remisa vineri HotNews.ro. Diminuarea expunerii strainilor pe economia financiara si economia reala a Romaniei este reflectata si de deprecierea severa a monedei nationale intr-o perioada foarte scurta de timp. Astfel, am asistat la o crestere a curbei randamentelor, dar si la inversarea acesteia pe termen scurt, ceea ce exprima probabilitatea in crestere a unei decelerari (posibil o noua recesiune) in a doua jumatate a anului curent, se mai arata in analiza citata.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Afacerile din industrie au urcat in primele 4 luni cu 6,9%. Cresterea se datoreaza evolutiei industriei prelucratoare

07 06 2013, ora 16:30

In luna aprilie 2013, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut atat fata de luna precedenta cu 5,9%, cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 12,7%.   Cumulata pe primele 4 luni, cifra de afaceri din industrie a crescut fata de perioada 1.I-30.IV.2012 cu 6,9%, a anuntat vineri Institutul National de Statistica. Cresterea din aprilie se datoreaza evolutiei industriei prelucratoare (+6,3%). Industria extractiva a scazut cu 2,1%, se mai arata in comunicatul Statisticii.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Comenzile noi din industrie au crescut cu 9,1% la patru luni

07 06 2013, ora 16:30

In luna aprilie 2013, comenzile noi din industrie, pe total (piata interna si piata externa), au crescut in termeni nominali atat fata de luna precedenta cu 15,4% cat  si fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 31,3%. In  perioada 1.I-30.IV.2013, comparativ cu perioada 1.I-30.IV. 2012, comenzile noi din industrie au crescut cu 9,1%, se arata intr-un comunicat difuzat vineri de oficialii Institutului National de Statistica.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

HotNews.ro si-a adjudecat premiul Master in jurnalism economic in cadrul Galei Colocviile Pietei Financiare Florin Petria

07 06 2013, ora 16:30

HotNews.ro a primit joi seara premiul master in jurnalism economic oferit de trustul Finmedia in cadrul Galei Colocviile Pietei Financiare Florin Petria. Alaturi de reprezentantul redactiei HotNews.ro, Dan Popa, au mai fost premiati: Andreea Neferu (Ziarul Financiar, la categoria Macroeconomie), Roxana Pricop (Ziarul Financiar, la categoria Piata de capital si asigurari), Alexandru Sirbu(Bursa, categoria Piata Bancara) si Alexandru Georgescu (Economistul, la categoria Business).

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Arieratele catre companiile germane - subiect cheie pe agenda discutiilor Ponta-Merkel

07 06 2013, ora 06:18

Unul dintre punctele - cheie pe agenda discutiilor de la Berlin dintre premierul Victor Ponta si cancelarul german Angela Merkel va fi situatia arieratelor inregistrate de statul roman catre companiile germane, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Problema datoriilor statului catre companiile straine nu este una noua, Merkel insistand asupra chestiunii si in octombrie 2010, cand a vizitat Romania. De altfel, si companiile din alte state isi cer platile cuvenite prin contractele incheiate si ramase neonorate financiar. Stingerea arieratelor este o conditie esentiala pentru inchiderea cu succes a actualului acord cu FMI, dupa cum a recunoscut premierul Ponta in urma cu doua sptamani.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cornel Cojocaru, ex-BCR a fost recrutat in echipa de comunicare a Bancii Nationale

07 06 2013, ora 05:56

Cornel Cojocaru, fostul comunicator sef al celei mai mari banci locale dupa active- BCR- s-a alaturat echipei de comunicare a Bancii Nationale a Romaniei, au declarat pentru HotNews surse din sistemul bancar. Cojocaru a confirmat informatia fara a comenta alte detalii. El a gestionat comunicarea in BCR din 1997 pana in ianuarie 2013, cand a fost inlocuit de Ionut Stanimir. Din ianuarie 2013 pana in 1 iunie, cand a semnat pentru BNR, Cojocaru a fost consilier al presedintelui BCR, Tomas Spurny.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

VIDEO BNR a cotat leul la valori maxime ale anului- 4,4763/eur dupa ce cursul atinsese inaintea pranzului 4,5 lei/eur

06 06 2013, ora 16:30

BNR a cotat leul la 4,4763/eur dupa ce cursul atinsese inaintea pranzului 4,5 lei/eur ."Leul a reactionat cel mai disproportionat, iar deprecierea este o consecinta a jucatorilor straini care renunta la titlurile de stat cu maturitati apropiate. Nu este insa un fenomen, dar presiunea pe leu se mentine", a mai spus dealerul citat. Potrivit aceleiasi surse, BNR nu va interveni in piata pentru a calma deprecierea intrucat iscarea este regionala si nu ar reusi mare lucru. "Probabil il va lasa sa se deprecieze mai departe pentru ca o interventie ar corecta cu atat mai mult cu cat cursul este mai depreciat", a explicat pentru HotNews dealerul unei banci comerciale.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

FMI a recunoscut intr-un raport esecurile notabile ale propriilor estimari in Grecia

06 06 2013, ora 16:30

Fondul Monetar International a recunoscut intr-un raport publicat miercuri ca primul plan de salvare a Greciei, din anul 2010, a inregistrat "esecuri notabile" din cauza estimarilor prea optimiste privind cresterea economica si a dezacordurilor cu partenerii europeni in interiorul troicii (UE-BCE-FMI), admitand totodata ca au fost relaxate criteriile pe care institutia financiara internationala le are in vedere de obicei la acordarea de imprumuturi, consemneaza AFP, citat de Agerpres.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Analiza Ce ar insemna comasarea localitatilor? Cum are loc acest proces in alte tari? Economiile lunare la buget s-ar masura in milioane de euro

06 06 2013, ora 16:30

In 1990, Romania avea 56 de municipii, 204 orase si 2688 comune. In 2012, numarul municipiilor se dubleaza (103), cel al comunelor urca la 2861 iar al oraselor ajunge la 217. Proportional, urca si cheltuielile publice cu intretinerea aparatului public. In aceeasi perioada (1990-2012), o mare parte din localitati au fost dez-industrializate, iar sursele de finantare ale bugetelor locale s-au imputinat drastic. Platile s-au facut de la bugetul de stat, aflat la randul lui in suferinta marilor deficite. Daca in Europa reducerea cheltuielilor publice prin comasarea localitatilor (in loc de 3 primarii, 3 consilii locale samd se ramane cu un primar, un consiliu local samd), in Romania inca stam sa ne intrebam ce sa facem ca sa stopam risipa banilor publici.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3254 din 3338