Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3219 din 3258

Eurobank, care controleaza in Romania Bancpost, va fi preluata de Statul elen

23 04 2013, ora 11:23

Grupul bancar grec Eurobank, care in Romania controleaza Bancpost, a anuntat luni ca renunta la planul de majorare a capitalului din surse private, optand in schimb sa se recapitalizeze cu sprijinul Fondul de Stabilitate Financiara al Greciei (HFSF), ceea ce echivaleaza cu nationalizarea sa, transmite Reuters. In urma acestei decizii, Eurobank va deveni cea mai mare banca greceasca care va trece sub controlul statului.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Efectul tiparirii banilor japonezi: McDonalds creste preturile cu 20-25%

23 04 2013, ora 10:32

Lantul de restaurante fast-food nu a mai tolerat cresterea preturilor la energie si alimente, anuntand la finalul saptamanii trecute majorarea preturilor cu pana la 25%. Este o decizie istorica adoptata de McDonalds in Japonia, cea mai importanta piata dupa cea din SUA, cu peste 3.300 de restaurante deschise in 5 ani. Japonia si-a dorit inflatie dupa 20 de ani de stabilitate si primele efecte incep sa apara, insa nu acolo unde ar trebui, preturile la utilitati majorandu-se deja cu aproape 20%. Totodata, drept consecinta a deciziei adoptate recent de McDonalds, un hamburger va costa 120 JPY in loc de 100 JPY, iar un cheesburger 150 JPY in loc de 120 JPY.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Barroso: Politica austeritatii nu mai reprezinta un raspuns. UE trebuie sa puna accent pe crestere economica

22 04 2013, ora 17:07

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, considera ca blocul comunitar ar trebui sa puna mai mult accent pe politicile de stimulare a cresterii economice pe termen scurt si mai putin pe diminuarea cheltuielilor bugetare, scrie Wall Street Journal. Intr-un discurs sustinut luni, Barroso a declarat ca politica de austeritate urmata de Uniunea Europeana in ultimii ani nu mai are sustinerea politica si sociala necesara pentru a functiona.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Familia Ionescu, creditul bancar, recuperatorii si rata reala a neperformantelor in Romania. Cum franeaza creditul neperformant al lui Ionescu, cresterea economica a Romaniei

22 04 2013, ora 10:21

Domnul Ionescu a luat un credit de la o banca si nu l-a mai platit. Banca a incercat cateva luni sa-si recupereze banii, dupa care a vandut creanta unei firme din afara grupului. "Inainte, le vindeam intra-grup, ca erau diferente mari intre RAS si IFRS. Acum nu mai merita", spune seful diviziei Risc dintr-o banca comerciala. Banca de la care s-a imprumutat Ionescu a vandut un intreg portofoliu firmei de recuperare, curatindu-si astfel bilantul. Rata nominala a creditelor neerformante a scazut, cea reala insa e mai mare decat o afiseaza banca.
Vezi in text erorile bancilor care au usurat aparitia neperformantelor, cum opereaza firmele de recuperari si ce raspunsuri primesc  si care ar putea fi rata reala a creditelor la care bancile pot renunta sa le mai recupereze vreodata

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Farmache, BVB: Decat sa fuzionam cu o bursa din afara, mai bine ne concentram pe ce avem de facut acasa

19 04 2013, ora 16:52

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea interna inainte de a se gandi la o fuziune cu un operator de piata din afara tarii, este de parere Stere Farmache, fostul presedinte si director general al BVB, in prezent...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Dan Sova, despre proiectul Legii Parteneriatului Public-Privat: Dialogul competitiv este o procedura mai complicata decat licitatia deschisa

19 04 2013, ora 12:31

Ministrul delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova, sustine ca prin noua legea a parteneriatului public-privat ar putea fi trei metode se selectare a investitorilor: licitatie deschisa, licitatie restransa si dialog social. Dan Sova a precizat ca in ciuda criticilor din presa, "dialogul competitiv este o procedura mai complicata decat licitatia deschisa, iti da posibilitatea de a alege cel mai bun competitor". Declaratia a fost facuta in cadrul unei desbateri pe teme economice organizate de PSD. Reamintim ca Ministerul proiectelor de infrastructura pusa in dezbatere publica, in luna martie, proiectul pentru noua lege a Parteneriatului Public-Privat (PPP). Proiectul noii legi nu prevede posibilitatea atribuirii contractelor prin licitatii, ci doar printr-o singura procedura: dialogul competitiv intre stat si investitorii privati interesati de proiect.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Kingfisher Plc va plati 75 milioane euro pentru reteaua Bricostore Romania - surse

19 04 2013, ora 11:52

Grupul britanic de retail Kingfisher PLC, care a anuntat joi ca preia cele 15 magazine Bricostore din Romania, va plati pentru ele 75 milioane euro (98 milioane dolari), scrie Bloomberg, citand surse apropiate tranzactiei. Magazinele urmeaza a fi integrate in reteaua Brico Dépôt care ar putea ajunge la 50 de unitati pe plan local in anii urmatori.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Alegerile SIF Oltenia, lasate pe maine

19 04 2013, ora 11:40

Adunarea Generala a Actionarilor SIF5 Oltenia nu a intrunit cvorumul necesar pentru a supune la vot alegerea membrilor Consiliului de Administratie.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Actiunile FP s-au intors pe crestere usoara, intr-o piata in stagnare si rulaj extrem de redus

19 04 2013, ora 11:02

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) s-au intors pe crestere usoara la debutul sedintei, intr-o piata in stagnare si unde au fost realizate tranzactii de doar 85.000 de lei, cu actiuni emise de 17 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Sursa: ZF.RO

Citeste mai departe...

BVB deschide in scadere

19 04 2013, ora 10:17

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de tranzactionare de astazi in scadere.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3219 din 3258