Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3218 din 3281

Atacul speculativ pe leu- o farsa media sau tentativa de subminare a sigurantei economice a Romaniei?

19 05 2013, ora 05:01

Discutiile sunt  tehnice si mai ales, sensibile. Putini indraznesc sa intre in cercul celor care iau parte la ele, iar personajele sunt de prim rang. Pe de o parte il avem pe Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, cu intreaga credibilitate a sa si a institutiei pe care o conduce. De cealalta parte sunt directorii unor banci- dintre care cel mai vizibil este Misu Negritoiu si fostii sefi ai Trezoreriilor, dintre care cel care a ridicat primul piatra este Lucian Isar. Unii sustin teoria atacului speculativ pe leu din toamna lui 2008, ceilalti sustin ca a fost mai degraba o farsa media si ca leul nu a fost "atacat" de nimeni.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

AUDIO Isarescu: Criza asta a izbucnit nu din sectorul guvernamental, ci din sectorul privat/E nevoie sa se intrerupa acest cerc vicios intre banci si state

17 05 2013, ora 10:51

"Pornind de la rolul esential pe care il are orice banca centrala in economie, BNR poate si trebuie sa se implice in procesul de educatie financiara si in sustinerea unor proiecte care sa conduca la o intelegere corecta a aspectelor politicilor monetare. Cred in proiectul european", a spus Mugur Isarescu, vineri la Sibiu, la a XX-a editie a International Economic Conference, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS). Asculta discursul Guvernatorului mai jos.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

FP: Cel mai mare plasament privat realizat pe piata romaneasca

17 05 2013, ora 10:51

Motivatia principala a Fondului Proprietatea in derularea tranzactiei cu actiuni OMV a fost crearea unui eveniment de lichiditate pentru actiunile Petrom, avand ca rezultat volume mai mari de tranzactionare in urma plasamentului si, posibil, un pret mai mare al actiunilor companiei. Lichiditatile obtinute in urma tranzactiei pot fi folosite pentru rascumparari de actiuni si alte operatiuni de crestere a valorii pentru actionari, au anuntat oficialii FP intr-un comunicat difuzat vineri. (vezi atasamentul)

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

VIDEO Blue Air a fost cumparata de compania romana-belgiana Airline Management Solutions, pentru 30 milioane euro

17 05 2013, ora 10:51

Compania Airline Management Solutions, detinuta de firma belgiana Maxi Tours si doi actionari romani, a castigat licitatia pentru preluarea fondului de comert al Blue Air, pentru suma de 30 milioane de euro, au anuntat reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Varujan Vosganian, despre industria siderurgica: Romania, Franta, Belgia, Luxemburg si Polonia propun un plan de actiune privind otelul. Acest plan de actiune are ca scop ramanerea ArcelorMittal in Europa

17 05 2013, ora 10:51

Cateva tari producatoare de otel, Romania, Franta, Belgia, Luxemburg si Polonia, au propus realizarea unui plan de actiune privind sprijinirea industriei siderurgice, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa. Potrivit acestuia, planul va fi prezentat statelor membre in luna iunie si va viza masuri precum reevaluarea costurilor cu energia, reducerea evaziunii fiscale, reglementari privind exporturile de fier, reconversia fortei de munca si inghetarea regimului fiscal, a afirmat Vosganian. Intrebat daca exista pericolul ca ArcelorMittal sa renunte la activitatea din Romania, Vosganian a spus ca nu are semnale in acest sens. Insa, acesta problema se pune la nivel european. "Discutia cu ArcelorMittal este in plan eruopean in privinta pericolului de a parasi Europa. Acesta este si motivul pentru care facem acest plan de actiune. Acest plan de actiune este pentru a ramane in Europa", a precizat ministrul economiei.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

O saptamana anemica pentru leu

17 05 2013, ora 10:51

Leul a inregistrat o saptamana anemica de tranzactionare, cotatia BNR de vineri fiind de 4,3395 /eur, dupa ce luni fusese cotat la 4,3207/eur. Moneda locala a oscilat ieri la niveluri usor mai apreciate de 4,34/EUR, fiind tranzactionata pe volume reduse. Lipsa unei reactii pozitive a leului la rezultatul relativ bun al licitatiei de obligatiuni pe trei ani de ieri poate fi privita drept un semn ca potentiale intrari de capitaluri straine au fost finantate prin piata de FX swap. Cresterea ratelor la lei este inca un motiv care sustine aceasta perspectiva. Ministerul Transporturilor a anuntat ieri reluarea procesului de privatizare pentru CFR Marfa, unele din conditiile de participare fiind relaxate, probabil cu scopul de a nu afecta calendarul stabilit al privatizarii", au economistii ING intr-o nota destinata clientilor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Miliardarul indian Lakshmi Mittal le-a cerut presedintelui si premierului preturi mai mici pentru energie la combinatul Arcelor Mittal din Galati

17 05 2013, ora 10:51

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au discutat vineri cu presedintele companiei ArcelorMittal, miliardarul indian Lakshmi Mittal, despre posibilitatea scaderii costurilor pentru energia utilizata de combinatul din Galati. Care sint probleme reclamate de combinatului Arcelor Mittal in Romania? Pozitionarile publice arata ca nemultumirile sint legate de pretul energiei - in contextul mai larg al discutiilor despre competitivitatea Europei in competitia globala. Conducerea ArcellorMittal (fostul Sidex Galati) a amenintat la inceputul anului ca ar putea inchide combinatul galatean. Reamintim ca Lakshmi Mittal face o vizita in Romania, unde s-a intilnit cu presedintele Basescu si premierul Ponta. ArcelorMittal are 7.500 de angajati in Romania.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Peste 900 de salariati vor fi disponibilizati de la Oltchim incepand din iunie

17 05 2013, ora 10:51

Consiliul de administratori judiciari ai Oltchim a decis incetarea contractelor individuale de munca a unui numar de 929 de salariati ai societatii, incepand din 14 iunie 2013, potrivit unui comunicat al companiei remis vineri Bursei de Valori Bucuresti, informeaza Agerpres.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Din iunie 2013 se modifica nivelul platilor datorate pentru contributia la fondul de accidente de munca si boli profesionale

17 05 2013, ora 10:51

Din iunie 2013 se modifica nivelul platilor datorate pentru contributia la fondul de accidente de munca si boli profesionale, potrivit unei Ordonante publicate joi seara in Monitorul Oficial (nr. 0275/16.05). Tot ieri au fost publicate noile modificari ale valorii tichetelor de masa si tichetelor de cresa. Noile valori ale contributiilor la fondul de accidente de munca vor fi aplicate la calculul impozitelor si taxelor datorate pentru plata salariilor incepand cu luna iunie 2013. "In esenta, legiuitorul a analizat frecventa accidentelor de munca si a bolilor profesionale, aferente activitatii din economia nationala, urmarind clasificatia CAEN, pentru anii 2009 – 2011 si a stabilit nivelul procentului contributiei la fondul de accident si boli profesionale, in functie de aceasta frecventa", explica Adrian Benta, consultant fiscal.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Hainele si jucariile, principalele produse nealimentare care prezinta riscuri in UE. China- tara cea mai criticata (raport)

16 05 2013, ora 10:51

In 2012, articolele de imbracaminte, produsele textile si articolele de moda (34%), urmate de jucarii (19%) au fost principalele categorii de produse pentru care a fost nevoie sa se ia masuri corective, China fiind in continuare tara de origine a celor mai multe produse care prezinta riscuri, potrivit unui raport al Comisiei Europene difuzat joi. Riscul de ranire si cel de strangulare sunt deseori identificate in articole vestimentare pentru copii cu cordoane si snururi, de exemplu la costumele de inot, se arata in raport.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3218 din 3281