Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3187 din 3258

Vosganian: Daca nu punem cateva zeci de milioane de euro, Cupru Min se inchide in maximum un an

25 05 2013, ora 12:51

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat sambata, la Antena 3, sunt necesare cateva zeci de milioane de euro pentru Cuprumin, in caz contrar compania urmand sa se inchide in maximum un an, pentru ca nu are bani pentru autorizatia de mediu, pentru retehnologizare si pentru pregatirea de noi zacaminte pentru exploatare, potrivit Agerpres.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

UPDATE e-Kathimerini: Troica cere bancilor grecesti sa vanda unitatile din Europa de Sud-Est. Cinteza, BNR: Deocamdata nu am fost informati. In curand vom primi vizita delegatiei Supravegherii din Banca Centrala a Greciei

24 05 2013, ora 11:24

Reprezentantii creditorilor Greciei si Oficiul de Concurenta al Comisiei Europene au solicitat bancile comerciale elene sa isi vanda activitatile non-bancare din Grecia dar si subsidiarele detinute in Europa de Sud-Est, scrie eKathimerini . Sursele spun ca Troica - Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International - au solicitat deja un calendar pentru efectuarea acestor vanzari, presand pentru renuntarea la filialele din Balcani. Contactat de HotNews, directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a declarat ca deocamdata nu a fost informat dar ca un asemenea proiect nu ii ridica niciun fel de probleme. "La inceputul lunii asteptam colegii din Directia de Supraveghere a Greciei care vin intr-o vizita la noi. Chiar daca s-ar vinde, orice potential actionar cu peste 10% trebuie sa obtina aprobarea BNR", a spus Cinteza.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

CEO-ul Raiffeisen Bank International, Herbert Stepic si-a oferit demisia. El este investigat pentru tranzactii prin firme fantoma, dar neaga ca ar fi facut ceva ilegal

24 05 2013, ora 10:42

Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International (RBI), si-a oferit vineri demisia, a doua zi dupa ce Ewald Nowotny, Guvernatorul Bancii Centrale a Austriei a confirmat ca investigheaza investitiile imobiliare derulate de acesta prin firme paravan, informeaza Reuters si Bloomberg, citand un articol aparut in revista News. Decizia va fi luata de responsabilii bancii austriece, pana atunci Stepic va ramane CEO, mai scrie Reuters, care adauga ca bancherul a negat ca ar fi facut ceva gresit. El si-a mai oferit demisia pe tava si anul trecut, dar actionarii bancii l-au mentinut in functie.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Proiect: Finantele ar putea prelungi la 180 de zile termenul de achitare a obligatiilor transmise spre recuperare ANAF. Apar modificari si in privinta penalitatilor de intarziere si a esalonarii la plata

24 05 2013, ora 09:00

Finantele intentioneaza sa propuna inlocuirea penalitatii fixe de intarziere de 5% sau 15% cu o penalitate de 0,02% pe zi de intarziere (7,3% pe an), potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta (vezi atasament). Actualul sistem (penalitatea de intarziere de 5% sau 15%) incurajeaza plata voluntara pana la implinirea termenului de 90 de zile de la scadenta, astfel ca, dupa acest termen, contribuabilii nu mai sunt incurajati sa achite impozitele si taxele deoarece penalitatea de intarziere este aceeasi (15%). De asemenea, mai apar modificari in domeniul esalonarilor la plata si posibilitatea amanarii la plata a unor obligatii fiscale administrate de ANAF.
Descarca din atasament proiectul de OUG

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Mugur Isarescu: Mai vine si acum cate unul la poarta BNR sa schimbe 100 de euro la cursul nostru. Despre cum s-au schimbat bancile centrale care au fost infiintate ca sa finanteze Statele iar acum le e interzis s-o faca

23 05 2013, ora 11:27

Valorile, comportamentele, se schimba in cadrul culturii unei institutii, fie ea si banca centrala. "In 1939, normele de comportament a BNR aveau peste 1000 de pagini. Un capitol intreg era despre casatorie. Cum sa te casatoresti ca burlac in BNR, ca nu se putea oricum face...Trebuia sa iti anunti sefii, sa obtii aprobari,biata sotie trebuia sa dea cateva teste ca nu puteai ajunge sotie a cuiva din Banca Nationala asa, oricum...Acum desigur, lucrurile s-au mai schimbat...", a marturisit Guvernatorul Mugur Isarescu la un seminar desfasurat la BNR pe tema culturii institutionale.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Concluziile Consiliului European: diversificarea aprovizionarii cu energie a Europei si combaterea evaziunii fiscale

23 05 2013, ora 09:27

Liderii celor 27 de state membre UE doresc sa ajunga la un acord privind schimbul automat de informatii fiscale despre persoane fizice pana la sfarsitul anului, a anuntat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Liderii europeni nu au luat decizii concrete, insa presedintele Consiliului European a spus ca au fost obtinute rezultate bune in ceea ce priveste coordonarea la nivel european pentru ambele teme discutate: energia si combaterea evaziunii fiscale. In domeniul energiei, documentul final (descarca si vezi in atasament) arata ca politica energetica a UE trebuie sa asigure securitatea aprovizionarii gospodariilor si a companiilor la preturi si costuri accesibile si competitive, intr-un mod durabil si in conditii de siguranta.
Vezi in atasament toate concluziile la care au ajuns liderii europeni.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Guvernul va esalona subventia la energia regenerabila

23 05 2013, ora 09:04

Guvernul va esalona subventiile pentru producatorii de energie regenerabila deoarece Romania are in prezent "cel mai generos" sistem de acordare a certificatelor verzi, pe care insa nu mai reuseste sa il sustina. Intrebat de jurnalisti daca Guvernul va diminua subventiile pentru producatorii de energie regenerabila, agentia Mediafax noteaza raspunsul premierului Victor Ponta, prezent la Bruxelles, ca acestea nu vor fi diminuate, ci esalonate.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Bruxelles-ul cauta solutii pentru a elimina bresele legislative de care profita marile companii pentru a nu-si plati taxele

22 05 2013, ora 15:44

Comisia Europeana discuta miercuri intr-un mic summit modalitati prin care companii foarte mari precum Google, Microsoft, Amazon, Apple si Starbucks pot fi oprite sa mai profite de bresele din lege pentru a plati taxe mult mai mici, relateaza Reuters. In Franta, Marea Britanie, dar mai ales in SUA, autoritatile se arata foarte nemultumite de faptul ca multinationalele reusesc sa evite plata unor taxe de miliarde de dolari, folosind metode complexe legate mai ales de off-shore-uri.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

UPDATE Ministerul Economiei cauta un investitor cu care sa se asocieze la Cuprumin. O forma de asociere asemanatoare a fost incheiata in 2007 si a adus compania aproape de faliment

22 05 2013, ora 14:30

Ministerul Economiei demareaza procedura de atragere a investitorilor la Cuprumin, urmand sa fie publicat in cursul zilei de joi, 23 mai, un anunt de intentie, a declarat ministrul Varujan Vosganian. Investitorii interesati "ne dau o suma de bani si in contul acelor bani le dam productia pe o anumita perioada de timp", a precizat Vosganian.
UPDATE Formula de asociere a mai fost utilizata si in 2007, tot la Cuprumin si tot de Ministerul Economiei, condus in acea vreme de Varujan Vosganian. Atunci a fost incheiat un contract cu un consortiu controlat de Horia Simu si Horia Pitulea, asa numitii "bancheri ai cuprului".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Dosar Turism Anul trecut, cele 280.000 de locuri de cazare din turismul romanesc au adus bugetului 7 milioane de euro. Adica 25 de euro/camera/an. Vezi cate sunt si cum sunt ditribuite hotelurile si pensiunile in Romania

22 05 2013, ora 11:15

Cele aproape 280.000 de locuri de cazare din Romania au adus in 2012 incasari la buget de 7 milioane de euro, adica 25 de euro/loc de cazare/an. Viitoarea modalitate de impozitare a firmelor- care va inlocui impozitul de 3% pe afaceri sau 16% pe profit - va fi o suma fixa de trei ori mai redusa in comparatie cu valorile platite in prezent de catre firme, potrivit  ministrului delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini. Care este starea turismului romanesc? Cate camere de 1,2,3,4 sau 5 stele avem, unde sunt ele dispuse si ce incasari aduc?
Intra in text si vezi cum sunt ditribuite hotelurile si pensiunile in Romania, cate camere de 5 stele sunt in turismul local si cum a evoluat numarul hotelurilor in ultimii ani.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3187 din 3258