Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3178 din 3258

VIDEO Traian Basescu: Romania, candidat serios la intrarea in zona euro la orizontul anilor 2017-2018. / Competitivitatea Europei scade, o Europa insuficient integrata nu are sansa sa fie competitiva in lumea globala

30 05 2013, ora 15:29

Romania va putea fi un candidat serios la intrarea in zona euro "in 2-3-4 ani", la "orizontul anilor 2017-2018", iar o Europa care nu este suficient de integrata nu va avea sanse sa faca fata competitivitatii globale, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la evenimentul "Zece ani de companii italiene in Romania", organizat de Confindustria Romania. "Este credinta mea ca in aceasta evolutie accelerata catre globalizare, guvernele sunt astazi in situatia de a culege efectele globalizarii. Am convingerea ca in 15 ani, in 20 de ani, si Maltei, si Romaniei, si Germaniei le va fi la fel de greu sa faca fata globalizarii daca vor decide sa actioneze separat in aceasta lume globalizata. Europa trebuie sa fie cat mai integrata, cu respect deplin pentru identitatea fiecaruia, pentru traditii", spune seful statului.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

VIDEO Se inmultesc contrele premierului la adresa ministrilor liberali. Vosganian spune ca cifrele referitoare la salariile directorilor de companii nu sunt corecte. Ponta: Ministrul nu stie care sunt salariile deoarece nu vine la sedinte

30 05 2013, ora 15:17

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, sustine ca salariul mediu brut al directorului general al Cuprumin este de doar 4.700 lei, nu de 45.000 lei asa cum a fost prezentat intr-un tabel transmis de Guvern presei. "Nu stiu de unde au aparut aceste sume si rog ca Ministerul Economiei sa fie scos din aceasta discutie", a declarat Vosganian. Potrivit B1, in urma acestei declaratii, premierul Victor Ponta a reactionat spunand ca ministrul Economiei nu are de unde sa stie ce se intampla in cadrul sedintelor deoarece nu este prezent la ele. UPDATE In ultima perioada s-au inmultit atacurile premierului la adresa unor persoane care provin din randul liberalilor.  In cursul zilei de joi, Victor Ponta i-a transmis sefului ANRE "sa isi faca treaba si sa ne dea sfaturi mai putine!", iar miercuri a initiat un schimb de replici cu ministrul sanatatii.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Varujan Vosganian: FMI a spus ca Oltchim trebuie lichidat, a dat o sentinta de condamnare la moarte. Noi vrem sa promovam redresarea

30 05 2013, ora 14:41

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, considera ca Oltchim trebuie sa mearga pe calea redresarii, in ciuda opiniei diferite ale organismelor internationale. Potrivit ministrului, FMI a cerut lichidarea companiei. "Asadar era o sentinta de condamanare la moarte", a adaugat Vosganian. Acesta a precizat ca a fost aleasa, impreuna cu administratorii judiciari, solutia redresarii deorarece Oltchim este unul dintre jucatorii importanti din domeniul sau. In paralel cu rederesarea, Ministerul Economiei pregateste un nou proces de privatizare. In aceste conditii, luni, 3 iunie, va fi publicat un anunt prealabil de oferta pentru Oltchim.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

VIDEO Investigatie Consiliul Concurentei: Comisioanele interbancare aplicate in Romania la carduri, printre cele mai mari din Europa

30 05 2013, ora 14:25

Comisioanele interbancare aplicate in Romania la tranzactiile cu carduri in sistemele VISA si MasterCard sunt printre cele mai mari din Europa, reiese dintr-o investigatie sectoriala desfasurata de Consiliul Concurentei pe piata serviciilor de plati bancare, a anuntat joi institutia, citata de Mediafax.
 Vezi in atasament raportul complet al Consiliului Concurentei

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

ASF nu va plati nicio compensatie in cazul intreruperii mandatului membrilor conducerii inainte de termen. Seful ASF are un salariu de 14.000 de euro/luna

30 05 2013, ora 14:17

Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF nu a platit niciun salariu compensatoriu membrilor conducerii CNVM, CSSPP, CSA. Compensarea acestora s-a facut pana la data infiintarii ASF, pe baza contractelor avute cu fostele autoritati. In plus, ASF a redus la zero lei eventualele plti compensatorii in cazul intreruperii mandatului membrilor conducerii inainte de termen Autoritatea de Supraveghere Financiara functioneaza incepand cu data de 29 aprilie 2013 prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor fostei Comisii Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

KPMG Romania si Tuca Zbarcea Asociatii cred in privatizarea Postei Romane

30 05 2013, ora 14:11

Consortiul format din KPMG Romania si Tuca Zbarcea & Asociatii sustine decizia Guvernului Romaniei de a extinde procesul de privatizare a CN Posta Romana SA si isi mentine increderea cu privire la finalizarea cu succes a procesului in conditiile demersurilor realizate pana la acest moment si a semnalelor din piata. Extinderea procesului confirma investitorilor si partilor interesate ca procesul de privatizare este unul  ireversibil, transmit intr-un comunicat oficialii KPMG Romania.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Smeeianu dixit: In contextul vehicularii in mass-media a unor informatii incorecte, precizam: remuneratia neta a Dir.General al Postei Romane este de 5.000 Euro lunar. Pentru participarea la sedintele Consiliului de Administratie se adauga o indemnizatie de 1.000 Euro (net)

30 05 2013, ora 12:43

"In contextul vehicularii in mass-media a unor informatii incorecte, referitoare la nivelul remuneratiei domnului Ion Smeeianu, Directorul General al Companiei Nationale Posta Romana, facem urmatoarele precizari: remuneratia neta a Directorului General al Postei Romane este de 5.000 Euro lunar. Pentru participarea la sedintele Consiliului de Administratie, ca membru neexecutiv,
se adauga o indemnizatie de 1.000 Euro (net)", se arata intr-un comunicat de presa trimis HotNews de conducerea Postei, joi la pranz.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

In ultimul an, 96% dintre companii au aplicat masuri de reducere a costurilor. 85% din CEO sunt foarte preocupati de raspunsul autoritatilor la deficitului bugetar, precum si de cresterea poverii fiscale (studiu PwC)

30 05 2013, ora 11:24

Directorii generali din Romania sunt mai optimisti decat omologii lor la nivel global in ceea ce priveste perspectivele de crestere ale afacerilor. Aproape jumatate (42%) dintre respondenti s-au aratat foarte increzatori cu privire la perspectivele de crestere ale companiilor lor in urmatorul an, iar 60% si-au manifestat aceasta asteptare pentru urmatorii trei ani (in comparatie cu 36%, respectiv 46% la nivel global), potrivit rezultatelor editiei 2013 a raportului Romania CEO Survey, difuzat joi de PwC Romania. 47% dintre respondentii din Romania anticipeaza ca economia va stagna in acest an, iar 38% vad chiar o deteriorare a conjuncturii economice (in timp ce media globala este de 28%).

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cinci noi produse structurate emise de Erste Group Bank, inregistrate in registrul RoClear

30 05 2013, ora 11:12

Depozitarul Central aduce la cunostinta ca ieri au fost inregistrate in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear cinci noi produse structurate emise de Erste Group Bank AG, dublu listate la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) si Bursa de Valori din Viena.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Criteriile in alegerea unei locuinte de care cumparatorii sunt interesati cel mai mult sunt: pretul si anul constructiei (studiu)

30 05 2013, ora 11:02

 Apartamentele cu doua camere vor fi, in continuare, vedetele pietei imobiliare cu aproximativ 33% din numarul total de tranzactii, pe locul urmator situandu-se apartamentele de 3 camere cu 21% din numarul de tranzactii iar podiumul este incheiat de vile/case cu 15% din numarul tranzactiilor, reiese dintr-un studiu efectuat de BCR impreuna cu peste 200 de parteneri agentii si dezvoltatori imobiliari, studiu desfasurat in 10 orase mari din Romania.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3178 din 3258