Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3177 din 3187

Companiile romanesti, cele mai subevaluate din Europa Centrala si de Est

04 04 2013, ora 09:15

Actiunile companiilor listate pe Bursa de la Bucuresti (BVB) sunt cele mai subevaluate din Europa Centrala si de Est (ECE), potrivit unui raport al Erste Group. Austriecii spun ca daca situatia din zona euro s-ar imbunatati, sau cel putin daca stirile...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Dumitru, Raiffeisen: Crestere economica relativ modesta in prima parte a anului 2013, o accelerare fiind posibila in a doua parte a anului, conditionata insa de revenirea economiilor europene

04 04 2013, ora 16:46

"Ne asteptam la o crestere economica relativ modesta in prima parte a anului 2013, o accelerare fiind posibila in a doua parte a anului, conditionata insa de revenirea economiilor europene. Cresterea economica in anii urmatori depinde in mare masura de absorbtia fondurilor UE si de progresele in materie de reforme structurale. n ceea ce priveste cursul de schimb, ne asteptam la o stabilitate a acestuia in 2013 in intervalul 4.4-4.5 EUR/RON, evolutia acestuia fiind conditionata de doi factori determinanti: evolutiile de la nivelul zonei euro si impactul acestora asupra apetitului la risc si evolutiile la nivel local, in special cele legate de relatia cu FMI", spune Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank intr-un raport al echipei de cercetare a bancii, transmis de la Viena.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Actiunile TLV suspendate de la tranzactionare

04 04 2013, ora 16:46

CNVM a decis astazi suspendarea de la tranzactionare a actiunilor emise de Banca Transilvania (TLV), conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

ING: Leul ar putea fi impulsionat de eventuale investitii straine la licitatia de titluri de stat. Ceea ce parea un eveniment politic minor a reusit sa inflameze spiritele. In lipsa unei explicatii clare, se poate banui un fond mai putin ortodox al problemei

04 04 2013, ora 16:46

"Desi a testat pragul de 4,43/EUR ieri, leul a incheiat ziua aproape de nivelurile apreciate ale intervalului tranzactionat de 4,42-4,43/EUR. Impreuna cu volumele relativ mari, aceasta sugereaza ca leul ar putea fi impulsionat de eventuale investitii straine la licitatia de titluri de stat de azi. Tensiunea a crescut pe scena politica, dupa ce numirea sefului DNA de catre premier a condus la critici din partea liderului partenerilor de alianta liberali. Acesta din urma a acuzat un pact intre presedinte si  prim-ministru si a amenintat cu o eventuala renuntare la guvernare, abandonand totodata pretentia liberalilor la postul de ministru al justitiei. Ceea ce pare un eveniment minor a reusit sa inflameze spiritele, iar in lipsa unei explicatii clare, privitorii nu pot decat sa suspicioneze un fond mai putin ortodox al problemei", scri economistii ING intr-o nota furnizata clientilor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

ASF este in analiza la Presedintie, termenul limita de promulgare este 9 aprilie

04 04 2013, ora 12:10

Legea de infiintare a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) se afla in analiza la Administratia Prezidentiala, data limita pentru promulgare fiind 9 aprilie, potrivit lui Bogdan Oprea, purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei Traian Basescu.

Sursa: ZF.RO

Citeste mai departe...

Adunarile generale ale actionarilor de la SIF Moldova nu s-au tinut din lipsa de cvorum. La cea ordinara au venit 48,5% din actionari

04 04 2013, ora 11:57

Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) si cea ordinara (AGOA) de la SIF Moldova nu au putut fi tinute la prima convocare din cauza ca nu a fost atins cvorumul necesar stabilit prin statut.

Sursa: ZF.RO

Citeste mai departe...

Cum au evoluat in ultimii 10 ani profiturile si pierderile celor mai mari banci din Romania

04 04 2013, ora 12:29

In anul 2008, sistemul bancar romanesc in ansamblul sau a inregistrat un profit net de 4,4 miliarde lei sau 1,2 miliarde euro, iar in 2012, potrivit datelor BNR, pierderile au ajuns la 2 miliarde lei, respectiv 0,45 miliarde euro, evolutie ce arata schimbarile dramatice prin care a trecut economia romaneasca in ultimii ani, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Financial Digest Masochismul european, modele matematice si minciuni economice, despre Cipru si cateva dialoguri memorabile intre bancheri centrali

04 04 2013, ora 11:32

Am fost rai! Pedepsiti-ne! par sa spuna cateva popoare europene, intr-un acces de masochism dictat de cateva Guverne. Drept e ca in Europa o linie de demarcatie capata tot mai tare contur. Sa vedem unde se va ajunge. Nu avem nevoie noi si complicate modele matematice. E suficient sa nu mai fim mintiti sustine intr-un articol excelent, Catherine O'Neil. Dronele puse in slujba agriculturii? De ce nu? Daca va faceati griji cu privire la planul de bail-in al Ciprului, aflati de aici cateva lucruri pe care poate ca nu le stiati. Daca le stiati, cu atat mai bine. Treceti la acest text care prezinta din interior cele 3 zile in care criza a fost invinsa. Textul e o cronica a unei carti care merita citita pentru a vedea cum se iau marile decizii. Antologice sunt si discutiile dintre Bernanke, King, Blanchard si Axel Weber. Poate ati scapat aceasta statistica a celor de la JP Morgan si Markit. Sau acest text despre morala, economie si morala economiei. Despre Cipru cu deferenta si luciditate. Sau un editorial din Cyprus Mail, bine scris. In final, sa facem fericiti cativa numerologi.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Actiunile Transgaz au scazut cu 2,5% in prima zi a ofertei pentru vanzarea a 15% din titluri

04 04 2013, ora 11:03

Bursa a scazut cu 0,39% la deschiderea sedintei, intr-o piata unde titlurile Transgaz (TGN) au coborat cu 2,53%, in prima zi a ofertei prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile companiei, iar actiunile Fondului Proprietatea (FP) au continuat sa creasca si se apropie de pretul de la listare.

Sursa: ZF.RO

Citeste mai departe...

Credit Agricole Bank Romania, rezultat net in 2012: minus 6 milioane de euro

04 04 2013, ora 10:50

Credit Agricole Bank Romania (CABR) a reusit sa isi majoreze resursele prin cresterea volumului depozitelor comerciale cu 56% in 2012 fata de 2011. Rezultatul a fost diminuarea cu 9% in 2012 a diferentei dintre creditele si depozitele clientilor. Rezultat net: minus 6 milioane eur , rezultate similare cu cele inregistrate in anul 2011, in conditiile deteriorarii mediului economic, a cererii scazute de pe piata de creditare, cresterii somajului, instabilitatii cursului de schimb samd, se arata in comunicatul CABR. Cele 40 de banci de pe piata locala au cumulat anul trecut o pierdere neta de circa 2,1miliarde de lei (476 mil. euro), in crestere de aproape trei ori fata de rezultatul negativ inregistrat in 2011. Din cele 42 de banci jumatate au fost anul trecut pe plus , dar pierderile inregistrate de cealalta jumatate au depasit cu mult profitul bancilor cu profit.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3177 din 3187