Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3137 din 3258

Lichiditate de sub 3 milioane de euro la BVB

25 07 2013

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au incheiat sedinta de tranzactionare de ieri in scadere, indicele compozit al pietei, BET-C, fiind singurul care a stag and #172;nat, la 2.896,81 puncte.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Pretul cafelei a pierdut 12% anul acesta

25 07 2013

Pretul cafelei Arabica a inregistrat un declin de 12% anul acesta, la bursa din SUA, dat fiind excedentul de pe piata de profil, iar banca de investitii "Goldman Sachs Group" Inc. anticipeaza ca, in decurs de 12 luni, cotatia va atinge 1,30 dolari livra (o livra = aproape 500 de grame).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Listarea Romtelecom nu exclude fuziunea cu Cosmote

25 07 2013

Guvernul a decis, ieri, sa vanda, pe Bursa de Valori Bucuresti, pachetul minoritar de actiuni detint de stat in compania de telecomunicatii. Intrebati ce se intampla, in acest context, cu proiectul fuziunii Romtelecom-Cosmote, reprezentantii Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), ne-au raspuns: "Nu excludem aceasta fuziune. Consultantii care ne vor asista in finalizarea privatizarii Romtelecom vor alege cea mai buna solutie".

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Piata noastra de capital, retrogradata de Morgan Stanley

25 07 2013

Compania americana de cercetare si evaluare MSCI (Morgan Stanley Composite Index) a redus calificativul acordat pentru trei dintre principalele caracteristici ale pietei noastre de capital si a imbunatatit doar unul, conform unui raport furnizat de institutie.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Inca un actionar cere trecerea la sistemul dualist al BVB

25 07 2013

Un alt actionar al BVB, Dorin Eugen Cojocaru, care detine 0,00327% din capitalul social, a cerut pe 22 iulie convocarea AGA pentru trecerea la sistemul dualist.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Victor Ponta: Ma ingrijoreaza situatia de la Tarom, insa in baza Ordonantei 109/2011 nu prea am atributii

24 07 2013, ora 19:35

Premierul Victor Ponta sustine ca este ingrijorat de situatia de la TAROM cauzata de un conflict intre Consiliul de supraveghere si managerul privat. Insa, in ciuda ingrijorarilor, nu poate interveni din cauza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. "Ma ingrijoreaza situatia de la Tarom. Nu cred ca la Tarom lucrurile pot merge in directia buna avand un conflict intre Consiliul de supraveghere si managerul privat. In baza Ordonantei 109 din 2011 nu prea am atributii, adica n-am voie legal. S-a intamplat o data cand domnul fost ministru, domnul Fenechiu, a respins planul de reorganizare la CFR-Infrastructura, daca nu ma insel, si aceea era prevederea legala prin care directorul si consiliul au fost demisi", a spus Ponta.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cum reactioneaza Victor Ponta in cazul neregulilor constatate la Portul Constanta: Ar putea cere sa fie schimbate din functie alte persoane, nu cele care au semnat contractele paguboase

24 07 2013, ora 19:01

Premierul Victor Ponta a afirmat ca va semna, in calitate de ministru interimar al Transporturilor, o sesizare catre DNA, "daca sunt constatari de incalcare a legii penale" in cazul abuzurilor depistate de Corpul de Control al Ministerului de resort la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta (CNAPMC). Intrebat daca va solicita si schimbarea conducerii, premierul a raspuns ca "daca exista nereguli grave si am prevederea legala necesara, o sa schimb Consiliul de supraveghere". Insa, Corpul de Control ii considera responsabili pentru semnarea pe 1 februarie 2013 a doua contracte paguboase pentru stat pe directori, nu pe membrii Consiliului (n.red. de Administratie, nu de Supraveghere cum a spus premierul). Precizam ca persoanele acuzate de Ministerul Transporturilor sunt cunoscute ca fiind apropiate de primarul Radu Mazare.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

VIDEO Victor Ponta: Am aprobat Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa si o vom transmite CSAT. Daca nu este convocat CSAT, pica privatizarea

24 07 2013, ora 16:21

Hotararea de Guvern privind aprobarea contractului de privatizare a CFR Marfa a fost aprobata si urmeaza sa fie trimisa Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT) pentru un aviz, a anuntat premierul Victor Ponta, dupa sedinta de Guvern. Intrebat ce se intampla daca nu este convocat CSAT, Ponta a spus ca "se anuleaza privatizarea". "Pana pe 23 septembrie trebuie sa semnam sau nu contractul. Daca este din vina noastra, nu se intampla nimic. Pur si simplu se anuleaza licitatia", a explicat Ponta. Potrivit acestuia, presedintele poate convoca CSAT in 60 de zile. Premierul a precizat ca semnarea contractului de privatizare va avea loc doar dupa sedinta CSAT, probabil in luna septembrie. Intrebat care este motivul pentru care a fost trimis actul normativ in CSAT, in conditiile in care Consiliul a avizat deja strategia de privatizare a CFR Marfa, Ponta a raspuns ca este "o companie strategica".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Diferenta de 1.000 de lei intre castigul salarial mediu brut inregistrat in Sibiu si cel din Harghita

24 07 2013, ora 15:23

Locuitorii din Sibiu castiga cel mai bine in Regiunea Centru, cu un castig salarial mediu brut de 2.540 de lei. La polul opus se afla locuitorii din Harghita, unde castigul salarial mediu brut a fost, in luna mai, de 1.519 lei, potrivit unui raport al Directiei Regionale de Statistica (DRS) Alba transmis Agerpres.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Victor Ponta: Nu dam afara zeci de mii de oameni. Daca vor pleca pana la finalul anului 2.800 oameni din aparatul central, cred ca e un lucru bun

24 07 2013, ora 14:35

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca nu vor fi disponibilizati zeci de mii de bugetari, ci doar 2.800 de oameni din zona administratiei centrale. "Nu dam afara zeci de mii de oameni. Desfiintam cele 60.000 de posturi vacante, care insemnau in general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici macar de posturile vacante din sanatate si educatie, asa cum am spus, insa in acest fel trecem la regula unu la unu. Daca vor pleca pana la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred ca e un lucru bun sau cel putin pentru un politician de dreapta e un lucru bun", a spus Ponta. Acesta a mai afirmat ca el crede ca ministrul Varujan Vosganian este fericit "ca avem un aparat central mai suplu". Vezi un schimb de replici intre Ponta si Vosganian.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3137 din 3258