Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3135 din 3220

La jumatatea anului 2013 economia mondiala se zbate la granita intre doua cicluri economice. In Romania, climatul economico-financiar se mentine insa precar (raport)

10 06 2013, ora 13:19

La jumatatea anului 2013 economia mondiala se zbate la granita intre doua cicluri economice, dat fiind ca politicile monetare expansioniste (fara precedent in istoria economiei mondiale) nu au rezultat in restabilirea totala a increderii si relansarea durabila a investitiilor la nivelul sectorului privat (fapt demonstrat si de viteza redusa de circulatie a banilor, la minime record in Statele Unite), se arata intr-un raport al SSIF Broker remis HotNews.ro luni in jurul pranzului. (vezi atasament)

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Leul se tranzactiona in jurul orei 11,15 la un curs de 4,54/eur

10 06 2013, ora 11:17

Leul se tranzactiona in prima sedinta a saptamanii, in jurul orei 11,15 la un curs de 4,54/eur, dupa ce vineri fusese cotat la un nivel maxim al ultimelor 8 luni- 4,55/eur. "Dupa o depreciere de pana la 4,58/EUR, nivel atins ultima data la mijlocul lui octombrie, leul si-a revenit pe finalul sedintei de vineri, reusind chiar sa incheie ziua usor apreciat la 4,51/EUR. Avansul monedei locale a fost probabil impulsionat de interventia confirmata a bancii centrale din Polonia, in vreme ce reactia pozitiva a pietelor la datele legate de forta de munca din SUA a fost de asemenea un posibil declansator", se arata intr-o nota a economistilor ING.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Indicele BET a deschis sedinta de tranzactionare in crestere cu 0,19%

10 06 2013, ora 10:07

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de tranzactionare de astazi in crestere fata de nivelul de inchidere de vineri.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

INS: In aprilie, Romania a importat marfuri in valoare de 4,68 mld euro, exporturile depasind usor 4 mld euro. Intre 62% si 67% dintre exporturile Romaniei sunt realizate de companii cu capital majoritar strain

10 06 2013, ora 10:01

Romania a exportat in aprilie marfuri in valoare de peste 4 miliarde de euro, efectuand importuri de 4,68 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat remis luni presei de conducerea Institutului National de Statistica. Astfel, deficitul balantei comerciale (FOB/CIF) a fost in luna aprilie 2013 de 2,61 miliarde lei (599,4 milioane euro. Partea buna e ca deficitul comercial scade. Partea proasta e ca intre 62% si 67% dintre exporturile Romaniei sunt realizate de companii cu capital majoritar strain, iar o inrautatire a situatiei economice in UE ar putea duce la contractia exporturilor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cum a evoluat Bursa in ziua in care leul s-a prabusit

10 06 2013, ora 00:30

Bursa de la Bucuresti a incheiat sedinta in scadere foarte usoara, cu doar 0,13%, intr-o piata unde cei mai multi investitori au preferat sa nu tranzactioneze, iar transferurile cu actiunile Erste si Fondul Proprietatea au asigurat trei sferturi din...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Mobius: Pietele est-europene, precum Romania, ofera cele mai bune randamente

10 06 2013, ora 00:30

Pietele est-europene "de frontiera", precum Romania, ofera cele mai bune randamente, iar incetinirea cresterii economice de pe pietele mai dezvoltate din regiune, cum ar fi Polonia, a fost cauzata in principal de criza din zona euro,...

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

Cum s-a transformat managementul profesionist la marile companii de stat in numiri politice controversate

10 06 2013, ora 00:09Companiile de stat se afla in plin proces de implementare a managementului profesionist. Unele au, deja, "profesionisti" la conducere, fiind selectati membrii consiliilor de administratie sau de supraveghere, dupa caz, si chiar directori generali. Teoretic, aceste numiri trebuie facute in urma unor selectii riguroase in randul candidatilor, cu ajutorul firmelor specializate in recrutare, si prin proceduri ferite de ingerinta factorului politic. Practic, lucrurile stau cu totul si cu totul altfel, existand si cazuri de numiri controversate, selectia fiind facuta in baza unor criterii politice. Adica, ori erau membri de partid, ori apropiate de persoane politice influente (ex: CE Oltenia, Nuclearelectrica, Portul Constanta). Intr-un alt caz, CFR SA, managerul privat, Dimitris Sophocleous, a demisionat acuzand "disperarea factorului politic de a pierde influenta asupra companiei si a finantarilor europene".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Fondul Proprietatea: "Avem un act normativ modern, incalcat in mod constant"

10 06 2013

Fondul Proprietatea pare ca "urla la luna" atunci cand critica modul de implementare a ordonantei privind managementul profesionist in tara noastra.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Alianta cu Viena nu este singura optiune pentru Bursa din Varsovia

10 06 2013

Bursa poloneza este deschisa sa faca fuziuni sau achizitii, iar o alianta cu Bursa din Viena nu este singura sa optiune, potrivit oficialilor polonezi, prezenti, saptamana trecuta, la IPO Summit 2013 Varsovia.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Comisia pentru afaceri europene a avizat proiectul de reglementare a Rasdaq

10 06 2013

Comisia pentru afaceri europene si-a dat, joi, avizul pozitiv in ceea ce priveste proiectul de desfiintare a Rasdaq, dupa ce, acesta a fost avizat, marti, de catre Comisia economica, industrii si servicii.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3135 din 3220