Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3091 din 3258

Premierul i-a cerut ministrului transporturilor ca de azi, de maine sa reia procesul de privatizare a CFR Marfa

16 10 2013, ora 06:40

Premierul Victor Ponta i-a cerut Ramonei Manescu, ministrul transporturilor, sa porneasca "de azi, de maine" o noua procedura de privatizare a CFR Marfa. "Va fi destul timp pana in vara anului viitor" sa fie finalizata noua procedura de privatizare, a declarat Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Acesta a precizat ca in conditiile in care va fi introdus management privat si "cinstit" la CFR si va exista un "termen fara presiuni", finalul noii proceduri de privatizare "va fi unul normal". Reamintim ca privatizarea CFR Marfa a esuat la inceputul acestei saptamani.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Oferta Adeplast a esuat

16 10 2013, ora 04:18

 "Oferta publica de vanzare de actiuni AdePlast derulata in perioada 2 - 15 octombrie nu a fost finalizata cu succes, nefiind inregistrat volumul minim de subscrieri in vedere incheierii cu succes a acesteia. Sumele subscrise de investitori in cadrul ofertei vor fi returnate conform prevederilor prospectului de oferta", potrivit unui comunicat remis BVB de BCR si Intercapital Invest, intermediarii ofertei. Conditia minima pentru incheierea cu succes a ofertei era ca minim 70% din actiuni sa fie vandute.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Banca Transilvania se retrage din Cipru si isi va deschide o sucursala la Roma

16 10 2013, ora 03:19

Banca Transilvania a luat decizia inchiderii activitatii sale din Cipru incepand cu 1 decembrie a.c., conform strategiei sale de eficientizare a operatiunilor, dar si ca rezultat al contextului economic cipriot, nefavorabil pe termen mediu, au transmis miercuri oficiali ai institutiei de credit. Banca isi va deschide o sucursala in Roma, unde traiesc circa 200.000 de romani dar si 10.000 de companii ale reprezentantilor comunitatii romanesti din zona. Deschiderea oficiala a sucursalei din Roma este prevazuta pentru luna noiembrie.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Raport: Consumul public ar putea accelera in 2014 pe fondul alegerilor prezidentiale/Cererea externa neta se va deteriora/ Somajul ar putea urca in acest an la 7,4%

16 10 2013, ora 00:52

PIB-ul Romaniei si-ar putea accelera cresterea la 2,1%  in 2013 si 2,3% in 2014, pe baza cresterii inevstitiilor, se arata intr-o analiza a SSIF Broker. "Ma astept la stabilizarea investitiilor in a doua parte a anului si la cresterea acestora cu 6,4% in 2014", spune Andrei Radulescu, Senior Investment Analyst SSIF Broker. Relansarea investitiilor va sustine consumul privat, acesta urmand sa creasca cu 0,7 % in 2013 si cu 1,5% in 2014. Consumul public ar putea accelera strict in 2014, pe fondul alegerilor prezidentiale, urmand ca in 2015 sa stagneze.Cererea externa neta se va deteriora in 2014, pe fondul normalizarii exporturilor si accelerarii importurilor. Climatul din piata fortei de munca se va deteriora in 2013 (o rata medie a somajului de 7,4%), urmand sa se stabilizeze in 2014. Vezi Raportul integral in atasament.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Q Magazine: Raiffeisen Bank si Commerzbank s-au opus preluarii CFR Marfa de catre GFR

15 10 2013, ora 17:58

Banca austriaca Raiffeisen Bank si cea germana Commerzbank au fost doua dintre bancile care nu si-au dat acordul necesar finalizarii tranzactiei prin care Grupul Feroviar Roman ar fi preluat 51% din actiunile CFR Marfa, au declarat pentru Q Magazine surse apropiate tranzactiei. "Actionarii acestor banci sunt si actionari ai unor operatori feroviari care sunt concurenti ai GFR. Din acest motiv au dat aviz negativ pentru finalizarea privatizarii", au spus sursele citate.  Obtinerea acordului celor 12 banci care au creditat CFR Marfa era una dintre conditiile suspensive fara de care privatizarea nu s-a putut incheia.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Afacerea pacanelelor: Grupul german Gauselmann acuza Loteria Romana de lipsa de transparenta si de impiedicarea depunerii de oferte pentru contractul de exploatare a jocurilor de tip loterie

15 10 2013, ora 09:05

Grupul german Gauselmann, prin firma Merkur Casino Romania, si-a manifestat intentia de a intra in cursa pentru  obtinerea unor contracte de exploatare a jocurilor de tip loterie (VLT) la Loteria Romana. Aceasta in conditiile in  care actualele contracte, cele cu grecii de la Intracom si Intralot expira pe 30 noiembrie 2013. Merkur a trimis documentatiile necesare inca din luna mai, revenind cu o oferta la  inceputul lunii octombrie. In conditiile in care intreg procesul de incheiere a unui nou contract este total necunoscut publicului larg, grupul german a solicitat caietul de sarcini. Insa, s-a lovit de un refuz din partea Loteriei Romane. HotNews.ro a aratat a sfarsitul lunii septembrie ca favorit pentru castigarea  acestui contract ar fi grupul austriac Novomatic care, intamplator sau nu, detine 5,07% din actiunile firmei  grecesti Intralot. Vezi in text doua scrisori obtinute de HotNews ale companiei Merkur trimise Presedintiei, Parlamentului, Guvernului si ambasadorului Germaniei la Bucuresti.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

BNR: Fluxul net de investitii straine din 2012 a fost de 2,13 miliarde euro/ Olanda, Austria si Germania raman principalii investitori straini

15 10 2013, ora 07:44

Fluxul net de ISD in anul 2012 a inregistrat un nivel de 2,13 miliarde euro, a anuntat marti BNR impreuna cu Statistica, industria prelucratoare si cea fnanciara fiind cei mai consistenti investitori. Capitala a atras peste 60% dintre investitiile straine, urmata fiind la mare distanta de centrul tarii  si de zona de vest (cu cate 7,5% in medie). Olanda, Austria si Germania sunt principalii investitori straini in economia locala, mai arata raportul.
Vezi in atasament intregul studiu

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cine a pierdut si cine a castigat din esecul privatizarii CFR Marfa. O paralela cu privatizarea Oltchim

15 10 2013, ora 04:55

Guvernul Romaniei nu stie sa faca privatizari. Acesta este mesajul pe care il primesc posibilii investitori straini, dupa doua incercari dezastruoase de  privatizare a doua mari companii, Oltchim si CFR Marfa. Guvernul a bifat doua esecuri, unul ceva mai mare decat celalalt, intr-un singur an. Ca si in cazul  Oltchim, incercarea de privatizare a CFR Marfa ridica o serie de semne de intrebare. De altfel, chiar sunt multe asemanari intre cele doua cazuri, pornind de  la adjudecarea licitatiilor de catre niste investitori nesiguri din punct de vedere financiar pana la fuga de responsabilitate si gasirea unui "Acar Paun".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Mesaj pentru bobocii de la ASE

15 10 2013, ora 00:29

In urma cu 20 de ani am intrat la ASE, al 15-lea pe lista, examen de admitere greu, mai ales la matematica. Asa cum am intrat, am si terminat: printre primii. M-am angajat la o importanta firma de audit pe piata romaneasca, ulterior am plecat in secondment in cadrul firmei la biroul din Milano. De acolo, ca multi profesionsti in domeniul financiar, am fost atras de Londra unde lucrez de 9 ani la o multinationala cotata la bursa, in "C – suite" (acele pozitii care incep cu C, precum CEO, COO, CFO, etc.), scrie Emil Stoica pe blogul sau.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

VIDEO Procesul de privatizare a CFR Marfa a esuat. Ramona Manescu: Contractul se desfiinteaza, privatizarea va fi reluata / Gruia Stoica: Vanzatorul nu a indeplinit conditiile

14 10 2013, ora 10:55

Privatizarea CFR Marfa a esuat, omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controleaza Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, anuntand la finalul discutiilor de la Ministerul Transporturilor ca "vanzatorul nu si-a indeplinit clauzele suspensive" din contract. Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a anuntat la randul sau, luni seara, desfiintarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni, fara preciza clar motivul acestui esec. Ministrul a oferit cateva explicatii mai degraba confuze, refuzand sa dea detalii la insistentele jurnalistilor. Manescu a sustinut ca GFR ar fi putut plati pentru actiunile CFR Marfa, ca ministerul a indeplinit toate conditiile pentru transferul de proprietate si ca procesul de privatizare va fi reluat. Ea a anuntat totodata ca se "analizeaza posibilitatea sau oportunitatea retinerii garantiei de catre stat".

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3091 din 3258