Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3066 din 3258

In noiembrie, lichiditatea derivatelor a scazut cu peste 11%

01 12 2013, ora 17:00

In ultima sedinta din noiembrie, speculatorii au revenit pe piata dupa ce cu o zi inainte volumul a fost afectat de pauza fortata luata de market-makeri, in conditiile in care in SUA nu s-a tranzactionat de Ziua Recunostintei.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Actionarul majoritar al Comcereal Bihor, suspectat ca ar fi fraudat statul roman

01 12 2013, ora 17:00

Administratorul Comcereal Bihor, Petru Tit Andreescu, si o angajata din Marghita au fost audiati, la sfarsitul saptamanii trecute, de politistii antifrauda, fiind suspectati ca si-ar fi insusit, in trecut, aproape 6.000 de tone de grau din rezerva de stat, in valoare de peste 6,5 milioane de lei, din depozitele din Marghita,Tinca si Batar.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Elvetia a autorizat mai multe banci sa coopereze cu autoritatile SUA

01 12 2013, ora 07:44

Guvernul elvetian a autorizat mai multe banci sa coopereze cu autoritatile din Statele Unite in ceea ce priveste informatii privind conturile clientilor americani, o noua concesie a executivului de la Berna in disputa cu Washingtonul privind evaziunea fiscala, scrie Bloomberg.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

ANALIZA Mediul de afaceri romanesc si Ziua Nationala. Un sondaj prezentat de catre BNR celor de la FMI

01 12 2013, ora 07:16

Un sondaj prezentat saptamana trecuta undeva inafara Capitalei de catre inalti oficiali ai Bancii Nationale colegilor lor din cadrul FMI  a facut o radiografie a mediului de afaceri local la finalul acestui an. De ce anume se plang companiile romanesti, care e reactia lor la variatiile cursului leu/euro, ce probleme au atunci cand vor sa se finanteze samd. Rezultatele au fost prezentate in urma cu cateva zile expertilor FMI, care urmeaza sa discute pe marginea rezultatelor sondajului cu sefii Finantelor. Click pe grafice pentru detalii.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Melania Hancila paraseste ASF si preia postul de manager in cadrul Deloitte Consultanta

01 12 2013, ora 06:52

Melania Hancila, fost consilier pe probleme de cercetare a prim-vicepresedintelui Daniel Daianu in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara  a parasit ASF dupa nici 6 luni de la angajare, urmand sa priea in aceste zile postul de manager in cadrul Deloitte Consultanta, au declarat pentru HotNews.ro surse bancare. Noua pozitie a  Melaniei Hancila, care se bucura de o solida reputatie in domeniul cercetarii macroeconomice, va fi axata in cadrul Deloitte Consultanta pe Strategie si Operatiuni, mai spun sursele citate.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Radu Ghetea, seful CEC Bank: Legat de creditul dat Ioanei Basescu, nu s-au incalcat nici legile , nici normele BNR si nici normele interne ale bancii

29 11 2013, ora 06:25

" Voi face doar o declaratie si nu am disponibilitatea de a raspunde la intrebari. Cu alta ocazie voi face mai multe declaratii. Nu pot da detalii sau informatii despre activitatea vreunui client si nici despre banca. Despre creditul care se tot vorbeste consider ca nu s-au incalcat nici legile, nici normele BNR si nici normele interne ale bancii. Exista in acest moment o investigatie, va urma ancheta de la Parlament si haideti sa lasam lucrurile sa fie clarificate de cei in drept", a declarat Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, aflat la seminarul EU COFILE organizat de BNR, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Ministrul economiei: Oltchim a ajuns in situatia jenanta sa se roage la banci pentru 15 milioane de euro

29 11 2013, ora 03:58

Compania Oltchim cauta cu disperare finantare, a declarat Andrei Gerea, ministrul economiei, in cadrul conferintei "Rolul bancilor in restructurarea companiilor" organizata la BNR. "S-a ajuns in situatia in care Oltchim, o companie care a dezvoltat o cifra de afaceri de 1 miliard de euro, sa ajunga in situatia jenanta sa se roage pentru 15 milioane euro. Nu poti sa pui semnul egal intre un SRL al carui proprietar are preocupare sa tepuiasca si o companie mare care dovedeste ca are solutii si clientela", a spus Gerea. Vezi in text ce raspunde Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Statistica: Luna octombrie a adus 3.000 de noi someri fata de septembrie

29 11 2013, ora 03:05

Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani) din luna octombrie din anul curent a fost estimat de Statistica la 736.000 de persoane, au comunicat vineri oficialii INS.  Cifra este in crestere atat fata de luna precedenta (cand erau 733.000 persoane) cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (682.000 de someri). In luna octombrie 2013, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,3%, aflandu-se la acelasi nivel cu luna anterioara si in crestere cu 0,5 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna octombrie 2012, mai arata statisticienii.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Cinteza, BNR: In cateva zile vom efectua un control la CEC. Am primit o sesizare in acest sens de la Finante

28 11 2013, ora 11:30

"Declaratiile pe care le voi face la Comisie sunt confidentiale si nu pot fi facute public decat intr-un cadru reglementat, adica membrilor Comisiei. Exista o confidentialitate care trebuie respectata. Dar confirm ca miercuri am primit o solicitare din partea Finantelor de a efectua un control  la CEC Bank, in calitatea Finantelor de actionar al bancii. Asta desi noi facusem un control inainte de acel credit iar planurile de control sunt aprobate de Consiliul de Administratie al BNR. Insa daca exista un risc reputational la adresa unei banci putem chiar sa ne autosesizam si sa facem un nou control", a declarat Nicolae Cinteza, seful Supravegherii bancare.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Nicolae Cinteza, BNR: Am demarat zilele trecute un control in banci dupa ce am observat ca incearca sa ne pacaleasca in privinta creditelor neperformante/ Din acest motiv l-am si schimbat pe directorul unei banci

28 11 2013, ora 08:49

Bancile raporteaza corect neperformantele, din punct de vedere contabil. Dar unele aplica niste "pacaleli". Cu doua - trei zile inainte de scadenta ratei, isi suna clientul si ii restructureaza creditul. Ii muta scadenta peste 3 luni sau un an sau 3 ani. In raportarile pe care ni le trimit, apare ca fiind credit in derulare samd, dar in realitate el poate ascunde un credit neperformant. Asa incat zilele trecute am dispus un control pentru a vedea cum stau lucrurile in realitate. Pentru acest motiv am schimbat unul din executivii din sistemul bancar. Banca respectiva avea clienti care habar nu aveau ca li se restructurase creditul", a explicat joi Nicolae Cinteza, seful Supravegherii din BNR la seminarul Eu-COFILE de la Cumpatu. Vezi in atasament prezentarea lui Nicolae Cinteza

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3066 din 3258