Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 3065 din 3258

O noua decizie de obligare a ANAF la plata de dobanzi pentru nerambursarea la termen a TVA

02 12 2013, ora 03:06

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis obligarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la plata de dobanzi unei societati reprezentate de avocatii D&B David si Baias intr-un caz de rambursare cu intarziere a TVA. Avocatii D&B David si Baias au asistat o companie in cadrul procedurii de obligare a organelor fiscale la plata dobanzilor pentru rambursarea cu intarziere a TVA ca urmare a prelungirii nejustificate a verificarii documentare a deconturilor de TVA si, ulterior, a inspectiei fiscale anticipate demarate pentru solutionarea acelorasi deconturi.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Romania are stagcrestere: creste PIB fara sa scada somajul

02 12 2013, ora 02:19

Una din cele mai interesante informatii pe care am vazut-o in ultimele zile vine de la Florin Citu si spune asa: desi PIB creste de 3 ani de zile si s-a apropiat de nivelul atins inaintea crizei, avem cu circa 400000 de locuri de munca mai putine. Cu alte cuvinte, PIB-ul a crescut, dar fara prea multe locuri de munca in plus, scrie Bogdan Glavan pe blogul lui.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

ANALIZA Oglinda, oglinjoara, care e cel mai neperformant credit din tara?

02 12 2013, ora 02:01

Circa 21,6% din creditele acordate de bancile din Romania sunt considerate neperformante. De unde provin ele, pe tipuri de companii si pe sectoare de activitate? Cine genereaza aceasta neperformanta si care tipuri de credite sunt cele mai neperformante? Un studiu recent realizat de BNR arata ca in cazul microintreprinderilor, rata de neperformante se apropie de 50%, iar pe tipuri de activitati economice, constructiile si real-estate-ul aduna cele mai multe neperformante. Dar studiul aduce si cateva concluzii interesante.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Oficial: Chevron a reluat operatiunile de explorare la Pungesti

02 12 2013, ora 00:20

Compania Chevron reia operatiunile de explorare la Pungesti, potrivit unor surse apropiate situatiei. Reamintim ca operatiunile companiei americane au fost suspendate temporar din cauza protestelor unor localnici si a unor ONG-uri. Chevron face operatiuni de explorare a gazelor de sist in zona comunei Pungesti din judetul Vaslui. Managerul Chevron Romania declarase in urma cu o luna, intr-un interviu pentru Hotnews.ro, ca operatiunile de la Pungesti vor fi reluate doar atunci cand vor fi indeplinite toate conditiile de siguranta.
UPDATE 1: Chevron confirma, intr-o pozitie oficiala transmisa presei printr-un comunicat, ca a reluat operatiunile de explorare la Pungesti.
UPDATE 2: Aproximativ 30 de protestatari aflati in corturile din tabara din Silistea-Pungesti reclama interventia in forta a jandarmilor, luni dimineata, oamenii spunand ca au fost ridicati din corturi si urcati in dube. O parte dintre ei sustin ca ar fi fost batuti de jandarmi. Zeci de localnici s-au alaturat protestului. (Citeste mai mult aici).

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Adrian Andrici - activ pe piata

01 12 2013, ora 17:00

Omul de afaceri Adrian Andrici a fost activ pe Bursa saptamana trecuta, cumparand titluri, atat ale dezvoltatorului imobiliar "Impact Developer and Contractor" (IMP), cat si ale SIF4 Muntenia (SIF4), pentru care a scos din buzunar 375.000 de euro, potrivit unor notificari remise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

ASF mentine amenda lui Bilteanu

01 12 2013, ora 17:00

Dragos Bilteanu, presedintele SIF1 Banat- Crisana, ramane cu amenda de 10.000 lei, de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), pentru ca nu a informat, in termen, publicul cu privire la caracteristicile companiei SIF Imobiliare Ltd.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Piata de capital trece oficial pe standardele internationale de contabilitate, din 2015

01 12 2013, ora 17:00

Entitatile din piata de capital vor trece, oficial, la contabilitatea pe standardele internationale, din 2015, potrivit unui proiect de instructiune, publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, la finele saptamanii trecute.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Sfiraiala, in litigiu cu ASF, pentru anularea inregistrarii Fondului Proprietatea ca AOPC

01 12 2013, ora 17:00

Fondul Proprietatea a fost chemat ca parat in procesul intentat de avocatul Ioana Sfiraiala Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pentru anularea avizului prin care Fondul a fost inregistrat in categoria alte organisme de plasament colectiv (AOPC), potrivit unui raport al FP, transmis Bursei.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

ASF a suspendat pentru trei luni autorizatia "Harinvest"

01 12 2013, ora 17:00

Autoritatea de Supraveghere Financiara a suspendat autorizatia de functionare a "Harinvest", pentru 90 de zile, pentru ca brokerul nu a avut bani la decontarea unor tranzactii, iar Depozitarul Central a trebuit sa intervina prin Fondul de Garantare.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

SIF-urile si Impact, cele mai spectaculoase evolutii, saptamana trecuta

01 12 2013, ora 17:00

Indicii Bursei de Valori Bucuresti s-au apreciat saptamana trecuta, in special pe seama declaratiilor vicepresedintelui ASF, Mircea Ursache, care intentioneaza sa modifice pragul de detinere la SIF-uri si la BVB, dupa cum ne-au declarat brokerii.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Pagina 3065 din 3258