Alpha Finance

Servicii profesionale de brokeraj

  • Romana
  • English
Stiri - Cauta in arhiva:
   
De la:
Pana la:
Cauta:
  Cauta in arhiva
   

Stiri

Pagina 1 din 3514

Declaratia unica 2020. ANAF a publicat modelul Declaratiei unice care trebuie depusa pana la 15 martie. Citeste explicatiile unui consultant fiscal pe acest subiect

24 01 2020, ora 13:59

In Monitorul oficial de ieri 23 ianuarie 2020, a fost publicat Ordinul ANAF nr. 139/2020, ce adopta modelul Declaratiei unice pentru anul 2019. Ordinul reaminteste termenul de depunere prevazut de Codul fiscal - 15 martie 2020. Documentul analizat mai jos se adreseaza contribuabililor persoane fizice, ce au realizat in anul 2019, venituri extrasalariale supuse impozitului pe venit prin declarare la autoritatea fiscala.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

INCEPAND DE ASTAZI: Legea Fondurilor de Investitii Alternative este in vigoare

24 01 2020, ora 12:25

* Actul implica eliminarea pragului de detinere la SIF-uri* SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia au convocat actionarii, pentru a aproba modificarea actelor constitutive, in acest sens Legea Fondurilor de Investitii Alternative (FIA), care prevede printre altele eliminarea pragului de detinere la SIF-uri este in vigoare, incepand de astazi, iar societatile de investitii financiare trebuie sa se conformeze noilor reglementari in urmatoarele sase luni, ceea ce inseamna ca, incepand cu cea de-a doua parte a lunii iulie, nu va mai exista o limita a detinerilor pe care o poate avea un actionar la un SIF.

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

OMV Petrom da startul vanzarii campurilor de petrol din Kazahstan

24 01 2020, ora 16:55

OMV Petrom a demarat procesul de vanzare a campurilor sale de petrol si gaze din Kazahstan, singurele sale active de peste hotare, potrivit documentelor de vanzare consultate de Reuters.

Sursa: WALL-STREET.RO

Citeste mai departe...

EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti si intra in top 10 banci dupa cota de piata

23 01 2020, ora 18:04

EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti S.A. (BROM), oferta inaintata fiind parte a acordului incheiat in luna iunie 2019 intre EximBank si National Bank of Greece (NBG) privind achizitia participatiei acesteia de 99,28% in actionariatul BROM, anunta joi Eximbank, banca detinuta de stat, potrivit Mediafax. "Prin achizitia Bancii Romanesti, EximBank isi imbunatateste serviciile acordate clientilor locali si isi creste capacitatea de sustinere a dezvoltarii economiei romanesti, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Banca Austriei: Romanii au cea mai scazuta incredere in moneda nationala din tarile din regiune (sondaj)

23 01 2020, ora 17:32

Romanii au cea mai scazuta incredere in moneda nationala, nivelul acestei increderi fiind situat la nivelul din timpul crizei din 2008, arata datele unui sondaj efectuat de Banca Nationala a Austriei in 6 state din regiune (Bulgaria, Ungaria, Croatia, Polonia, Cehia si Romania), informatiile fiind transmise joi la solicitarea HotNews.ro de catre Banca Centrala austriaca.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Moldoveni, munteni sau ardeleni: Cine contribuie mai mult la economie, la 161 de ani de la Mica Unire

23 01 2020, ora 16:35

Acum 161 de ani, romanii din Moldova si Tara Romaneasca alegeau sa se uneasca, cu gandul la un stat unitar, cu drepturi si avantaje egale pentru toti locuitorii. Anii au trecut si, dincolo de politica, de unirea administrativa si de legaturile sociale, din punct de vedere economic, al investitiilor regionale si al infrastructurii, unirea a intarziat sa apara. Nici acum, dupa 161 de ani, nu avem nici macar un drum fezabil care sa lege cele doua provincii, iar caile feroviare se destrama pe zi ce trece, arata o analiza a companiei de consultanta Frames.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

LA MIJLOCUL SEDINTEI: Lichiditate de 7,39 milioane de euro pe BVB

23 01 2020, ora 14:57

Piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, in prima parte a sedintei de tranzactionare de astazi, o lichiditate de 35,35 milioane lei (7,39 milioane de euro).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Fondurile de pensii private se pregatesc de investitii in titluri nelistate

23 01 2020, ora 13:52

* Radu Craciun, APAPR: "Un prim domeniu de investitii este cel IT, care este foarte dinamic si pe care nu-l gasim reprezentat la Bursa"Fondurile de pensii private Pilon II se pregatesc sa investeasca in titluri nelistate, administratorii aflandu-se in acest moment in stadiul modificarii prospectelor care sa le permita diversificarea plasamentelor, ne-a spus ieri, Radu Craciun, presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Constantin Fratila revine in Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania

23 01 2020, ora 13:52

Constantin Fratila va reveni in fotoliul de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3) dupa ce a obtinut, in instanta, suspendarea executarii deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) prin care supraveghetorul pietei noastre de capital i-a retras autorizarea din aceasta functie, reiese dintr-un comunicat al SIF-ului din Brasov remis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Sursa: BURSA.RO

Citeste mai departe...

Cel mai bogat roman din SUA investeste intr-o fabrica de roboti, la Oradea

23 01 2020, ora 12:28

O firma din Cluj - Braintronix, sprijinita de oradeanul George Haber, un antreprenor de succes din Sillicon Valley considerat cel mai bogat roman din Statele Unite, va investi 5 milioane de euro in Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea intr-o unitate de productie a robotilor industriali.

Sursa: HOTNEWS.RO

Citeste mai departe...

Pagina 1 din 3514